Discuusje:Beirnem

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Van Wikipedia

op de vraag: "dialectgroep" ? Redelijk naar Brugs toe (wat goed aansluit bij het centraal-westvlaamse ook)... Enkele tot voor kort ex-collega's waren uit Beernem en Sint-Joris; en praatten +/- gelijk. Misschien enkele trekken die mensen Brugs zouden noemen (al weet ik niet wat dat zijn), en het ligt natuurlijk tegen Oost-Vlaanderen; maar de streek van Knesselare heeft ook al heel veel West-Vlaamse trekken. Op enkele kleine dialectwoordjes na waren de klankvervormingen bij die mensen meestal +/- gelijk aan de mijne bv. Het label "beernems" erop is wel OK ;-) --LimoWreck 11:34, 1 ohustus 2006 (UTC)

Ik durfde niet "Brugs" te zetten: zal wel een stadsdialect zijn, dat ophoudt extra muros. De relevantie van de uitdrukking "witte paardjes" in dit artikel echter ontgaat me een beetje. Tenzij er in Beernem paardefokkerijen zijn? :-) 'k Heb ze maar geschrapt. Want ik zie dat je ze elders hebt gerecupereerd waar ze beter past --user:Astro
sjuust, ik had vergeten ze hier weg te halen toen ik een betere pagina vond. Ik heb ook geen idee of die koets met witte paardjes naar beernem of naar een andere zottekot reed; dus je 't mocht hier inderdaad geschrapt :-) --LimoWreck 12:16, 1 ohustus 2006 (UTC)