Discuusje:Eddy Merckx

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Van Wikipedia

Te veel lofzang op Merckx? Waar bedoel je precies? Persoonlijk denk ik dat de anekdote alles zegt over de sportman. En de waarheid wordt eigenlijk nergens geweld aangedaan. --Astro 13:36, 31 december 2006 (UTC)

Ik heb een beetje moeite met die anekdote, die geschreven lijkt door een bewonderende fan. Zou je zoiets ook vinden in pakweg Encarta of Winkler Prins? De inhoud van de anekdote is zeker encyclopedisch: het zegt inderdaad iets over de stijl van de renner, maar de manier waarop het verteld wordt... tja: Merckx rêed olleman kapot. Oek ol wosn zeker van de zege, e blêef geweune riën en riën. In de beklimming van de Tourmalet kuster niemand mèj. En wuk dèj Merckx? Maar ik ga er geen halszaak van maken hoor, als je wilt dat het blijft, mag het van mij zeker blijven. Tbc 13:44, 31 december 2006 (UTC)
tja, ik snap je punt. Maar er zijn geen andere woorden voor. De feiten spreken voor zich. Die eerste ronde heeft ie gewonnen met 16 minuten voorsprong op de tweede. Om dàt bijeen te fietsen in de naoorloogse periode moest je fantastische toeren kunnen uithalen.