Ofbeeldienge:Bagynof Brugge (2538490931).jpg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Van Wikipedia

Ofbeeldienge in een ôgere resolutie(4.286 × 2.544 pixels, bestandsgrootte: 8,19 MB, MIME-type: image/jpeg)

Dit bestand is afkomstig van Wikimedia Commons en kan ook in andere projecten gebruikt worden. De bestandsbeschrijvingspagina wordt hieronder weergegeven.

Beschrijving

Beschrijving

Please take a large view!

't Bagynof van Brugge (in andere stikkn van de provinsje zeggn ze begynof) is in 1245 gesticht deur gravinne Margaretha van Constantinopel, dochter van graaf Boudewijn IX, die toet keizer van Constantinopel gekroand was achter de vierde kruustocht.

't Bagynof van Brugge, ôok wel Begijnhof Ten Wijngaerde genoamd, ee zun originèle middelèèuwse structeure kunn oeden. 't Is een geslootn of omriengd deur woater. Ip de pôorte wo da je deure moet vo binn te goan stoat er 1776, mo de mèèste uzetjes zyn uut de 17ste en 18ste èèuwe. Der zyn der een poar in neo-gotieke styl uut de 19ste èèuwe en in ’t zudelik dèèl zyn der zelfs nog een poar bewoard gebleven uut de 14ste en 15ste èèuwe. In 't grôotste uus weunde vroeger de ‘Grootjuffrouw’ die ’t bagynof leidige. In èèn van de uzetjes is ’t er een muzeum ingericht, ’t Bagynuzetje, wo da je ku zien oe dan de bagyntjes vroeger leefdigen.

De Sint-Elisabethkerke die by d'iprichtinge van ’t bagynof deur Margaretha van Constantinopel gebouwd was, brandige gedèèltelik uut in 1584, mo is eripgebouwd en ersteld en de werkn woaren in 1609 gedoan.

In ’t begun van de 20ste èèuwe woaren der verre gin bagyntjes me en dorom werd er beslôotn vo een dèèl van d'uzetjes omme te bouwen toet een klôoster. De vroegre bagyntjes zyn dus vervangen deur nunnen van d’Orde van St-Benedictus die in een angepaste tenue in ’t bagynof roendloopn.

From Wikipedia, the free encyclopedia
Datum
Bron Bagynof Brugge
Auteur Wolfgang Staudt from Saarbruecken, Germany

Licentie

w:nl:Creative Commons
naamsvermelding
Dit bestand is gelicenseerd onder de Creative Commons-licentie Naamsvermelding 2.0 Unported
De gebruiker mag:
  • Delen – het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
  • Remixen – afgeleide werken maken
Onder de volgende voorwaarden:
  • naamsvermelding – U moet op een gepaste manier aan naamsvermelding doen, een link naar de licentie geven, en aangeven of er wijzigingen in het werk zijn aangebracht. U mag dit op elke redelijke manier doen, maar niet zodanig dat de indruk wordt gewekt dat de licentiegever instemt met uw werk of uw gebruik van zijn werk.
Deze afbeelding, die oorspronkelijk op Flickr geplaatst is, is gecontroleerd op 29 januari 2013 door de moderator of vertrouwde gebruiker File Upload Bot (Magnus Manske), die bevestigt dat het destijds beschikbaar was op Flickr onder de genoemde licentie.

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Items getoond in dit bestand

beeldt af Nederlands

maker Nederlands

Waarde zonder Wikidata-item

licentie Nederlands

CC BY 2.0 Generic Nederlands

23 mei 2008

vastgelegd met Nederlands

Nikon D300 Nederlands

MIME-type Nederlands

image/jpeg

checksum Nederlands

a3fcd806eccce11103596cbf0eabe4b60ab81491

methode van vaststelling Nederlands: SHA-1 Nederlands

datagrootte Nederlands

8.588.202 byte

hoogte Nederlands

2.544 pixel

breedte Nederlands

4.286 pixel

Bestandsgeschiedenisse

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie29 jan 2013 17:32Miniatuurafbeelding voor de versie van 29 jan 2013 17:324.286 × 2.544 (8,19 MB)File Upload Bot (Magnus Manske)Transferred from Flickr by User:russavia

Der is/zyn verwyzieng(e)n noar dit bestand ip de volgende bloadn:

Metadata