Pieter Pepers: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
20 bytes verwijderd ,  13 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(→‎Werk: : link)
Geen bewerkingssamenvatting
*[[1761]]: De monumentoale pompe ip den Eiermarkt van Brugge. Van boovn stoat er e lêeuw en e beir met e woapnschild.
*[[1765]]: De beeldn van den Eilign Petrus en Paulus (2,25 meter grôot), die sedert 1970 in ‘t plantsoen van de Sint-Salvatorskathedroale van Brugge stoan, an de kant van de Stêenstroate. Den ipdrachtgever was bisschop Joannes Robertus Caïmo, die deur Pepers vêertien beeldn liet moakn vor in den hof van ’t kastêel van Rooigem in [[Sinte-Kruus]]. (''De bisscop die voor hem seer genegen was heeft hem doen maecken twee colossaele beelden van HH Petrus en Paulus om die te stellen in den hof van sijn kasteel, ligghende ter prochie van sinte Cruys, eertijds genaemt het Casteel van Royeghem''). Loater en de beeldn ook nog een ende ip ‘t binnenpling van ‘t bisschoppelik paleis gestoan.
*[[1767]]: ’t Standbeeld van den Eilign NepomucemusNepomucenus ip d’Eeckhoutbrugge an den Dyver in Brugge.
*[[1768]]: De beeldngroep ''HerculesSamson vecht meten de Nemeïsche lêeuw'' (kastêel van Rooigem).
*[[1770]]: De beeldngroep ''Christus die de sleutels gift an Sinte-Pieter'' ounder de prikstoel in de Sint-Bartholomeuskerke van Geroardsbergn.
*[[1776]]: Beeldje van Maria en kiend in de Sint-Salvatorskathedroale van Brugge. E kopie d’rvan stoat buutn vo d’[[Onze-Lieve-Vrouwekerke (Brugge)|Onze-Lieve-Vrouwekerke]].
24.296

bewerkingen

Navigatiemenu