Discuusje gebruker:Pastel: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
589 bytes toegevoegd ,  11 jaar geleden
::::Lezen doe ik veel, wees gerust, maar over deze details heb ik nog niet veel teruggevonden. Excuus voor het snelle veranderen; gelukkig kun je in Wikipedia ook snel terugdraaien ;-)
::::Maar maw, alles van mijn voorstelling hier wat hoger klopt dus, behalve dat het Brugse Vrije ''in'' het Steen huisde en ze er mogelijks samen met de graven zaten. En waar zetelde het Brugse Vrije dan vóór het naar naast het Steen verhuisde? De Brugse kasselrij bestond namelijk al van rond het jaar 1000... Gr, [[Gebruker:Wikifalcon|Wikifalcon]] 18 nov 2008 16:47 (UTC)
:::::De Brugse kasselrij bestond inderdaad al rond het jaar 1000. De vroegere pagus Rodanensis, pagus Flandrensis en een deel van de pagus Mempiscus vormden samen de Brugse kasselrij, die de grootste van het graafschap Vlaanderen was (ca 1000). Vanaf 1127 vormt Brugge een afzonderlijke entiteit met een eigen bestuur. Het overblijvende platteland van de oorspronkelijke kasselrij vormde dan de kasselrij van het Brugse Vrije. Ik weet niet of ze voordien nog ergens anders gezeteld hebben. Misschien vind ik er ooit iets over in de bib.--[[Gebruker:Pastel|Pastel]] 18 nov 2008 18:24 (UTC)
4.469

bewerkingen

Navigatiemenu