Zwin: verschil tussen versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
LimoWreck (discuusjeblad | bydroagn)
Revert to revision 8803 dated 2006-08-21 19:17:44 by D-rex using popups
LimoWreck (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Het '''Zwin''' is nun ohden zeeoarm die in de middelehwn van de [[kust]] noah [[Bruhhe]] liep. 't Zwin verzandege en de (ton klihne) zihbohtn kosten hoogstes nog noh [[Damme]] voaren. Lohter was zelfs da nie mehr meuglik en moestn z'anlegn in [[Sluus]]. [[Napoleon]] trok ne vohrt van Bruhhe noh Sluus, de Zwinvohrt. Un stikske zelfs dwis deur Damme. In den omtrek van da kanohl lohpt er nog een beke, 't Zwintjen en da volgt het od tracee van 't Zwin. Toch voh een stik wan 't Zwin hi-d-hem in de middelehwn wok verschillende kihrn verlegd.
't '''Zwin''' is een oeden zeeoarm die in de [[middeleeuwn]] van de [[kust]] noa [[Bruhhe]] liep. 't Zwin verzandege en de (ton kljene) zilbootn kosten hoogstes nog noh [[Damme]] voaren. Loater was zelfs da nie mi meuhlik en moestn z'anlegn in [[Sluus]]. [[Napoleon]] trok ne voart van Bruhhe noa Sluus, de Zwinvoart, e stikske liep zelfs dwis deur Damme. In den omtrek van da kanoal lopt er nog een beke, 't Zwintjen en da volgt 't oede tracee van 't Zwin voer e stik, wan 't Zwin ed 'em in de middeleeuwn wok verschillende kjeern verleid.
Oht hard genog vriest wordt er in de winter de [[zwinsteedntocht]] georganiseerd.
A't ard genoeg vriest, wordt er in de wienter de [[zwinsteedntocht]] georganiseerd.


[[Category:Knokke-Heist]]
[[Category:Knokke-Heist]]

Versie van 15 sep 2006 20:15

't Zwin is een oeden zeeoarm die in de middeleeuwn van de kust noa Bruhhe liep. 't Zwin verzandege en de (ton kljene) zilbootn kosten hoogstes nog noh Damme voaren. Loater was zelfs da nie mi meuhlik en moestn z'anlegn in Sluus. Napoleon trok ne voart van Bruhhe noa Sluus, de Zwinvoart, e stikske liep zelfs dwis deur Damme. In den omtrek van da kanoal lopt er nog een beke, 't Zwintjen en da volgt 't oede tracee van 't Zwin voer e stik, wan 't Zwin ed 'em in de middeleeuwn wok verschillende kjeern verleid. A't ard genoeg vriest, wordt er in de wienter de zwinsteedntocht georganiseerd.