Discuusje gebruker:Pastel: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
124 bytes toegevoegd ,  11 jaar geleden
:::::De Brugse kasselrij bestond inderdaad al rond het jaar 1000. De vroegere pagus Rodanensis, pagus Flandrensis en een deel van de pagus Mempiscus vormden samen de Brugse kasselrij, die de grootste van het graafschap Vlaanderen was (ca 1000). Vanaf 1127 vormt Brugge een afzonderlijke entiteit met een eigen bestuur. Het overblijvende platteland van de oorspronkelijke kasselrij vormde dan de kasselrij van het Brugse Vrije. Ik weet niet of ze voordien nog ergens anders gezeteld hebben. Misschien vind ik er ooit iets over in de bib.--[[Gebruker:Pastel|Pastel]] 18 nov 2008 18:24 (UTC)
::::::Ok, toch bedankt! Weet je bij toeval - om het nog even over iets anders te hebben - hoe de stadspoorten van de eerste omwalling rond Brugge heetten en waar ze juist lagen? [[Gebruker:Wikifalcon|Wikifalcon]] 18 nov 2008 18:43 (UTC)
:::::::Vlamingpoort, Molenpoort, Noord- en Zuidzandpoort, Mariapoort en ZuidpoortEzelpoort. Waar, staat in mijn artikel: geschiedenisse van Brugge. En ga je dat nu allemaal op de Nederlandse wiki zetten? :-). Sorry als ik nu verder niet meer antwoord op vragen. Ik ga nu verder werken aan mijn artikel.--[[Gebruker:Pastel|Pastel]] 18 nov 2008 21:57 (UTC)
:::::::Heb je ook al van een zevende poort gehoord, de Koetelwijkpoort? --[[Gebruker:Pastel|Pastel]] 3 dec 2008 13:19 (UTC)
::::::::Nee, ik ga het Nederlandse artikel verbeteren ;-) Veel succes met het artikel! Ik moet zeggen dat hier de laatste tijd toch wel een aantal interessante artikeltjes zijn bijgekomen. Misschien een gevolg van uw vele bibbezoeken?;-) Mvgr, [[Gebruker:Wikifalcon|Wikifalcon]] 18 nov 2008 23:25 (UTC)
4.469

bewerkingen

Navigatiemenu