Paravang: verschil tussen versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
+cat
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
[[Ofbeeldienge:Paravang Blankenberge.jpg|thumb|<center>De Paravang]]
[[Ofbeeldienge:Paravang Blankenberge.jpg|thumb|<center>De Paravang]]
[[Ofbeeldienge:Paravang_Leopoldpark.jpg|thumb|<center>Paravang langs de kant van 't Leopoldpark]]
[[Ofbeeldienge:Paravang_Leopoldpark.jpg|thumb|<center>Paravang langs de kant van 't Leopoldpark]]
De '''Paravang''' is één van de gekendste pleksjes van [[Blanknberge]]. De noame komt van ’t Fransche: ''paravent''. ‘t Is een windscherm mè zitbankn woa dat de Blanknbergenoars en de touristn kunn genietn van ’t zicht ip de jachtoaven en ’t Leopoldpark.
De '''Paravang''' is één van de gekendste pleksjes van [[Blanknberge]]. De noame komt van 't Frans: ''paravent''. 't Is e windscherm mè zitbankn woa dat de Blanknbergenoars en de toeristn kunn genietn van 't zicht ip de jachthoave en 't Leopoldpark.


De Paravang dateert uut 1908. ‘t Gebouw uut de [[Belle Epoque|Belle-Epoque]]-periode rappelleert an ’t elitair kusttourisme van ’t begun van de 20e êeuwe. De dakbedekkienge is uutgewerkt in [[neogotiek|neogotischn]] trant en ’t ziet er ’n bitje Ôosters uut. ’t Bestoat uut geglazeurde daktiggels en nokpannen me schelpmotief.
De Paravang dateert uut 1908. 't Gebouw uut de [[Belle Epoque|Belle-Epoque]]periode rappelleert an 't elitair kusttoerisme van 't begun van de 20e êeuwe. De dakbedekkienge is uutgewerkt in [[neogotiek|neogotischn]] trant en 't ziet er e bitje Ôosters uut. 't Bestoat uut geglazeurde daktichels me schelpmotief.


In 2002 is de Paravang hêlegans gerenoveerd.
In 2002 is de Paravang hêlegans gerenoveerd.
==Paravangfêestn==
==Paravangfêestn==
Ieder joar zyn d'r paravangfêestn ip den êeste zundag van augustus. De folkloregroep "De Vrye Visscherye" demonstreert ton oude ambachtn en je kunt proeven van vasche vis. D'r zyn ook volksspelen en iptreedns van volksdansgroepn die verklid zyn in de typische kledye van de vroegere lokale visschersbevolkienge. Ook goan de Blanknbergsche [[reus|reuzen]] ton uut.
Ieder joar zyn der paravangfêestn ip den êeste zundag van ogustus. De folkloregroep "De Vrye Visscherye" demonstreert ton oude ambachtn en je kunt proeven van vasche vis. Der zyn ook volksspelen en iptredens van volksdansgroepn die verklid zyn in de typische kledye van de vroegere lokale visschersbevolkienge. Ook goan de Blanknbergsche [[reus|reuzen]] ton uut.


[[Categorie:Blanknberge]]
[[Categorie:Blanknberge]]

Versie van 27 mei 2009 12:13

De Paravang
Paravang langs de kant van 't Leopoldpark

De Paravang is één van de gekendste pleksjes van Blanknberge. De noame komt van 't Frans: paravent. 't Is e windscherm mè zitbankn woa dat de Blanknbergenoars en de toeristn kunn genietn van 't zicht ip de jachthoave en 't Leopoldpark.

De Paravang dateert uut 1908. 't Gebouw uut de Belle-Epoqueperiode rappelleert an 't elitair kusttoerisme van 't begun van de 20e êeuwe. De dakbedekkienge is uutgewerkt in neogotischn trant en 't ziet er e bitje Ôosters uut. 't Bestoat uut geglazeurde daktichels me schelpmotief.

In 2002 is de Paravang hêlegans gerenoveerd.

Paravangfêestn

Ieder joar zyn der paravangfêestn ip den êeste zundag van ogustus. De folkloregroep "De Vrye Visscherye" demonstreert ton oude ambachtn en je kunt proeven van vasche vis. Der zyn ook volksspelen en iptredens van volksdansgroepn die verklid zyn in de typische kledye van de vroegere lokale visschersbevolkienge. Ook goan de Blanknbergsche reuzen ton uut.