Leuven: verschil tussen versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Rubinbot (discuusjeblad | bydroagn)
k robot Anders: sr:Левен
D'ohBot (discuusjeblad | bydroagn)
k robot Erbij: ko:루뱅
Regel 34: Regel 34:
[[it:Lovanio]]
[[it:Lovanio]]
[[ja:ルーヴェン]]
[[ja:ルーヴェン]]
[[ko:루뱅]]
[[la:Lovanium]]
[[la:Lovanium]]
[[lb:Léiwen]]
[[lb:Léiwen]]

Versie van 27 nov 2009 16:58

   Dit blad es nog nie gerêed vo Wikipedia

Dit artikel voldoe nog nie an 't gêne da je ku verwachtn van een artikel in nen encyclopedie en zoe nog mêer uutgewerkt moetn zyn. Doarom es 't tydelik ip de verwyderlyste gezet. Achter 2 weekn wordt er beslist wa dat er mee moe gebeurn.

Os 't artikel zodoanig verbeterd es dat 't wel past, mag 't patrôon weg.

Leuven (Frans: Louvain), es een Vloamsche stad en gemêente in de Belgische provincie Vloams-Brabant. Ze is de centroal geleegn ôofdstad van die provincie en ôok de ôofdplatse van 't bestuurlikke en gerechtelikke arrondissement Leuven. Leuven eit een ippervlakte van 5663 ectoare en telt en goe 90.000 inweuners.

Leuven es surtout bekend voe zyn vestigiengsplekke van de universiteit (K.U.Leuven), die d'oudste van de Lêge Landn is en beschouwd weird als één van de beste in België en Europa. In Leuven zyn ôok onder mêer gevestigd de multinationoal InBev (de vroegere Brouwery Artois, en endeke ôok nog Interbrew g'êetn), de Boerenbond en het universitair ziekenuus Gasthuisberg

Weegns de êeuwnlange anwezigheid van de brouwery Artois en het studentenleevn weird Leuven ook wel de bierôofdstad van Vloandern/België genoemd.

Externe koppelienge

Wikimedia Commons Mêer ofbeeldiengn die ier by passn ku je vien ip Leuven ip Wikimedia Commons.