Catherine Verfaillie: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
815 bytes toegevoegd ,  14 jaar geleden
k
+boek + details
k (spelling (-Wetenskapper +Wetenschapper))
k (+boek + details)
'''Catherine Verfaillie''' (°[[Ippr]], 1957) es een wetenskapster, mièr bepoald een moleculair biolohe. Ze groeide vôoral ip in Woaregem.
 
==Onderzoek==
 
==Biohrafie==
Catherine was êest begoest ip an carriere als atletiekster (vufkamp) en ingenieur. Osse achttiene kwam kreeg ze un serieus probleem met eure knie en mochte ze den atletiek vergeten.
Zès eur academische carrière behonnn an de [[KULAK]]. Zeit eur doctoroat behoald in 1982 aan de [[KULeuven]] in de henees-, geel- en verloskunde. Achter das ze eur noh wa verder hespecialiseerd eit, es ze utheweken noa de [[Veriènihde Stoaten]], in 1987. Zès ton assistent-professer en full professer hewordn in '91 en '98 respectievelik an de Universite of Minnesota. In 1999 eis ze et hernommeerde [[Stem Cell Institute]] (SCI) van [[Minnesota]] iphericht, het groôtste onderzoeksinstituut in de weireld van Stamcelonderzoek. In 2005 es ze weerehekièrd noar [[Vloandern]], ipnieuw noar eur KULeuven roots woarda ze een Vloamsen variant van het SCI hoat iprichtn, het SCIL.
<br>Ze starte eur studies vôor dokter in de geneeskunde. Ze deed eur stage als vroedvrouwe in de Kempen woa dazze 150 pagadders ip de weireld ielp zettn.
Zès eur academische carrière behonnn an de [[KULAK]]. Zeit eur doctoroat behoald in 1982 aan de [[KULeuven]] in de henees-, geel- en verloskunde. Achter das ze eur noh wa verder hespecialiseerd eit, es ze utheweken noa de [[Veriènihde Stoaten]], in 1987. Zès ton assistent-professer en full professer hewordn in '91 en '98 respectievelik an de Universite of Minnesota. In 1999 eis ze et hernommeerde [[Stem Cell Institute]] (SCI) van [[Minnesota]] iphericht, het groôtste onderzoeksinstituut in de weireld van Stamcelonderzoek. In 2005 es ze weerehekièrd noar [[Vloandern]], ipnieuw noar eur KULeuven roots woarda ze een Vloamsen variant van het SCI hoat iprichtniprichte, het SCIL. Ze krêegt doavôo van 2006 tot 2011 joarlijks 1,5 miljoen Euro subsidies.
 
Catherine oat gêen tid vôo trouwen en kindjes te combineren me en carriere; doa goa nie goed in en typische manneweireld. Zes ôok an typische Westvloaming: stille werken, werken en nog an bitje werken; gêen tid vôo te kletsen of show.
 
Ip 10 October 2006 kwamter bie [[Lannoo|Utgeverie Lannoo]] ut Tielt an biografie ut "Van cellen tot daden" deur Gudrun De Geyter.
 
==Behoalde prizzen==
6.865

bewerkingen

Navigatiemenu