Wikipedia:Café: verschil tussen versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Wutsje (discuusjeblad | bydroagn)
k blad ersteld noa de versie van Tbc deur de bydroage van 145.102.128.201 were weg te doen
Regel 167: Regel 167:
:vo te leven mè malkoar
:vo te leven mè malkoar
:liefde in 't menoage tussen de vint en de vrouwe
:liefde in 't menoage tussen de vint en de vrouwe
:en is ter ol è HAHAHAHAHAHAHAAHHAAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAAHHAAHHA keer miserie of boel
:en is ter ol è keer miserie of boel
:smyt olleszins mè gèn meubels moar zet j' ip ne stoel
:smyt olleszins mè gèn meubels moar zet j' ip ne stoel
:en lat het moar overwoaien da rottig gevoel
:en lat het moar overwoaien da rottig gevoel

Versie van 11 mrt 2010 13:22

Westvleteren
Westvleteren

Welgekommn in de café van de West-Vlamsche Wikipedia. Pakt junder ma e pinte en zet je: der es ier nôois gin belet. De café es de plekke woa da me discuteern over dingn die etwadde te moakn ein met Wikipedia of vo geweune gêestige koutnanche.
Te verkrygn an den bar: Trappist Westvleteren, Bavik, Brugse Tripel, Rôodnbach, Ingelmunsters Kastêelbier en Poperings Hommelbier... ak:Wikipedia:Community Portal


West-Vlamsche wenschn

't Is were zoverre
de deure van 2009 stoat ip e gerre
e hêel nieuw joar
vo te leven mè malkoar
liefde in 't menoage tussen de vint en de vrouwe
en is ter ol è keer miserie of boel
smyt olleszins mè gèn meubels moar zet j' ip ne stoel
en lat het moar overwoaien da rottig gevoel
want oe da je 't ook keert of oe da je 't ook droait,
't is dedju stille woar dat 't noois e kèr woait.
Zy je momenteel nog nie van de stroate
gèn paniek, 't is ip da vlak noois nie te loate
want wa zeggen ol die tupperware demonstranten
oen ze geconfronteerd worden met under klanten
'een dikke, een kromme, een schele of een dulle
ip ieder potje past er een ulle'.
Moar 'k wille ook nog 't een en 't ander wenschen:
'k wensche julder wat da 'k zelve betrachte,
by dage een bitje werk, en ruste by nachte.
Os j' honger het, een bètje brood;
os je durst het, gèn woatersnood;
gèn schulden tenzy deze dat je efnan kunt
betoalen mè gepaste munt.
En heel 't joar, lik of da 't goat en stoat,
geen pyne noch smerte
an je tanden of an 't herte.
Kortom, 'k wensche junder 't beste vo noaste joare
En 'k goa 't doaby loaten vo vandjoare...--Zeisterre 31 dec 2009 13:16 (UTC)[reageer]
Hêle schône gedoan Zeisterre - van my juust 't zelste gewinst. Tbc 26 jan 2010 20:22 (UTC)[reageer]
PS: round nieuwjoar woar ik in Kopenhagen en dat Deens trok by momentn wel straf ip ous Vlams. E vôorbeeldje: ip e deure die toe wos ingt er een plakkoatje da zei dat ne ingang langs de deure derneffest wos. Der stound ip "indgang næste dør"...
Der is algelyk nog etwien die teegn myn wil klappn :)...--Zeisterre 27 jan 2010 13:06 (UTC)[reageer]

West-Vlams bedreigd?

In Antwerpn hèn z'ook 't gevoel dat hunder toale bedreigd is. Ip hunder website Antwerps.be schryvn ze 't volgende. 'k Viendn da j'hier gerust Antwerps meugt vervangn deur West-Vlams:

Wie al eens Antwerpse kinderen en jongeren hoort spreken weet dat het Antwerps een bedreigde taal is. Dit is het directe gevolg van de hetze die in de jaren '70 en '80 gevoerd is tegen elke vorm van Vlaams taalgebruik, en die veel onherstelbare schade heeft aangericht aan ons taalerfgoed.
Voor de meeste Vlaamse streektalen is het al onherroepelijk te laat, maar met het Antwerps is het gelukkig minder erg gesteld. Dat danken we aan het feit dat de meeste Antwerpenaren, hoezeer ze hun taalgedrag ook hebben laten beïnvloeden door de voornoemde hetze, hun taal altijd hoog zijn blijven inschatten. Antwerps kunnen is iets waar elke Antwerpenaar zich graag op laat voorstaan.
Toch is dit niet voldoende. Ook het Antwerps zal verdwijnen als we de dynamiek van het gebruik en het doorgeven van onze taal niet bijsturen. Ziedaar de missie van ons project.
Wat deze site wil doen voor het Antwerps
Deze site heeft één overheersend doel: van het Antwerps een volwaardige schrijftaal maken. Deze doelstelling is gebaseerd op de overtuiging dat het Antwerps alleen kan overleven als het courant geschreven wordt, en wel op een gestandaardiseerde manier.
Daarom promoten wij een volledig uitgewerkte Antwerpse schrijfwijze, de eerste sinds eeuwen die het Antwerps weergeeft als een volwaardige taal en niet als een fonetisch misvormd Nederlands. Deze manier van schrijven vereist een mentaliteitswijziging, maar zij laat toe dat volledige teksten in zuiver Antwerps geschreven worden en toch vlot leesbaar zijn.
Deze schrijfwijze laat ons toe het gebruik van het Antwerps aan te moedigen en te ondersteunen. Dat doen we onder andere door een steeds uitbreidend, professioneel opgezet online Antwerps woordenboek aan te bieden dat mettertijd compleetheid nastreeft.
Verder hebben we een ook nog steeds groeiende database van al meer dan 800 Antwerpse teksten, en discussieforums over alle aspecten van het Antwerps.
Wat u kan doen voor het Antwerps
Als u Antwerps kan spreken dan kan u bijdragen aan het voortbestaan van onze taal. Meer nog, dat voortbestaan hangt af van uw gedrag.
1. Praat Antwerps tegen uw (klein)kinderen !!!
Hier hangt alles van af! Er is al een hele generatie Antwerpenaren opgegroeid die bijna geen Antwerps meer kan omdat ze in hun kindertijd enkel in een soort kleuternederlands werden aangesproken. Als we dit nog een generatie blijven doen is het gedaan met het Antwerps, want de generatie daarna zal van niemand nog echt Antwerps kunnen leren.
Antwerpse grootouders spreken meestal nog goed Antwerps. Als zij willen dat het Antwerps blijft bestaan dan moeten zij Antwerps praten tegen hun kleinkinderen, want die kunnen het van niemand anders leren.
2. Praat Antwerps tegen uw Antwerpse medemens
De normale omgangstaal in Antwerpse winkels, cafés en restaurants zou Antwerps moeten zijn. Helaas is het in de praktijk zo dat bijna niemand nog vreemden aanspreekt in het Antwerps. Die mentaliteit moet wijzigen of het Antwerps verdwijnt. Geef zelf het goede voorbeeld: spreek Antwerpenaren in het Antwerps aan.
3. Schrijf Antwerps
U bevindt zich op het internet. Dat wil wellicht zeggen dat u ook mails schrijft, en misschien al eens chat. Richt u zich tot andere Antwerpenaren, probeer het dan eens in het Antwerps, en probeer onze taal op een complete en consistente manier te schrijven. Heel deze site dient om u daarbij te helpen.
Hebt u een café of restaurant of een andere zaak, overweeg dan om geschreven Antwerps te gebruiken: in de naam van uw zaak, in menus, in brochures, ... . Wij zijn er om u daarbij te helpen, gratis en voor niks.
We miênen et serieus en a' ge godverdoemme ni ammol rap trug Aentwaerps goh liêre klappe dan gon w'overal boemme gon legge! (ni in Aentwaerpe zelf natuurlijk mor oep de parking)...--Zeisterre 4 feb 2010 10:05 (UTC)[reageer]

Kandidateure Zeisterre vo sysop

Motivoasje

Ik stelln myn kandidoat vo sysop en 'k vroagn junder steun. 'k Goan probeern van da zo goed meugelik te doen, moa 'k zoun geirn hen dan der nog zyn die goan helpn...--Zeisterre 28 feb 2010 12:34 (UTC)[reageer]

Voor

Teegn

  • ...

Neutroal

  • ...

Conclusie

'k Dienke dat 'r gêen oppositie is. 'k Ôope da je gynder d'r nieks tegen ebt da'k ik d'r glyk werk van make. Steinbach 1 mrt 2010 01:10 (UTC)[reageer]

Gedoan, Zeisterre is vanof noe oek sysop. Steinbach 1 mrt 2010 01:12 (UTC)[reageer]
Proficiat Zeisterre, 'k zie da je ol in aksje geschootn zyt :-) 78.22.186.153 2 mrt 2010 19:04 (UTC)[reageer]
Merci, Anoniemn. De vandoaln goan der nie goed van zyn...;-)--Zeisterre 2 mrt 2010 20:31 (UTC)[reageer]

Patrôon Tôog (Javascript van thema Vector)

Kèn Patrôon:Tôog gemakt; Da is dien woamee da je blokken kunt tôon en wegsteekn. (en:Template:Show) Gekopiëerd van nl:Sjabloon:Uitklappen, de utleg voorlopig wok. Best nu nog nievers gebruken, want 't werkt nog nie in de Beta.

Hier ip vls èm de javascript van het thema vector nog nie. Kunt er een twien van de sysops da script veranderen? de broncode is ier [1] , die van nl ier [2] kveronderstel da je zelve beter weet woar da je ze kunt anpassn.-- DasRakel  〒  28 feb 2010 15:46 (UTC)[reageer]