Europese Unie: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
6 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
k (r2.7.2) (Robot Derof: ce:ЕБ)
Geen bewerkingssamenvatting
* [[1993]]: In werkienge tredienge van et [[Verdrag van Maastricht]], goegekeurd in [[1992]], weirdn de bevoegdeedn van de EG verder uitgebreid. Vanof ton klappn we van de '''Europese Unie''' (EU). Êen van de belangrikste beslissiengn wos et invoern van een gemêenschappelikke munte, en et invoern va een begrôtiengsdiscipline, de [[Moastrichtnorm]] genoamd. Die bepoalt da een land, om dêel uut te meugn moakn van de '''Economische Monetaire Unie''' (EMU), et begrôtiengstekort nie boovn de 3% van et [[Bruto Binnenlands Product]] (BBP) mag loatn koomn, en dat de totoale schuld nie mêer mag bedroagn dan 60% van et [[Bruto Nationoal Product]] (BNP).
* [[1995]]: [[Zweedn]], [[Ôostnryk]], [[Finland]] treedn toe tot de EU.
* [[2002]]: Invoerienge van de gemêenschappelikke munte, de [[euro]] in een dêel van de unie. Sommigste landen, gelyk et Verênigd Keunienkryk, doen nie mee. PORNO
* Et volln va de [[Meur va Berlyn]] in [[1989]] zorgde vo een versnelde toetredienge va nieuwe landn: in [[2004]] koomn 10 nieuwe landn by de EU: [[Estland]], [[Letland]], [[Litouwn]], [[Slovakeye]], [[Slovenië]], [[Tsjechië]], [[Hongareye]], [[Pooln]], [[Malta]] en [[Cyprus]].
* [[2007]]: Toetredienge van [[Roemenië]] en [[Bulgareye]]
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu