Dôodngang: verschil tussen versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
k link verbeterd
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
De '''Dôod'ngang''' es een overblufsel ut den [[Êeste Weireldoorloge]]. 't Es een restant van de lôopgroavn in [[Diksmude]]. In de oorlog wos 't de mêest vôorutgeschoov'n stellinge van het [[Belgje|Belgische]] leger, da teruggedrongn wos [[Bachten de Kupe]]. 't Wos et verdedigingspunt teegn de [[Duutsland|Duutschers]], die aljeene in Diksmude over den [[Iezer]] gerakt woarn. De noame eit et te 'dank'n' an het feit dat er vele dôod'n vielen deur de vôortdurende beschietingn van de Dutsers. 't Es soamen met de [[Izertoorn]] jeen van de belangrikste memorials van de êeste weireldoorlog.
De '''Dôod'ngang''' es een overblufsel ut den [[Êeste Weireldoorloge]]. 't Es een restant van de lôopgroavn in [[Diksmude]]. In de oorlog wos 't de mêest vôorutgeschoov'n stellinge van het [[Belgje|Belgische]] leger, da teruggedrongn wos toet [[Bachten de Kupe]]. 't Wos et verdedigingspunt teegn de [[Duutsland|Duutschers]], die alêne in Diksmude over den [[Iezer]] gerakt woarn. De noame eit et te 'dank'n' an het feit dat er vele dôod'n vielen deur de vôortdurende beschietingn van de Dutsers. 't Es soamen met de [[Izertoorn]] êen van de belangrikste memorials van de êeste weireldoorlog.


==Externe koppelinge==
==Externe koppelinge==

Versie van 11 dec 2006 23:58

De Dôod'ngang es een overblufsel ut den Êeste Weireldoorloge. 't Es een restant van de lôopgroavn in Diksmude. In de oorlog wos 't de mêest vôorutgeschoov'n stellinge van het Belgische leger, da teruggedrongn wos toet Bachten de Kupe. 't Wos et verdedigingspunt teegn de Duutschers, die alêne in Diksmude over den Iezer gerakt woarn. De noame eit et te 'dank'n' an het feit dat er vele dôod'n vielen deur de vôortdurende beschietingn van de Dutsers. 't Es soamen met de Izertoorn êen van de belangrikste memorials van de êeste weireldoorlog.

Externe koppelinge