Anton Geesink: verschil tussen versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Antoine.01 (discuusjeblad | bydroagn)
nieuw blad: thumb|left|<center|<center>Anton Geesink wereldkampioenschap (1961) '''Anthonius Johannes (Anton) Geesink''' (Utrecht, 6...
 
Antoine.01 (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 3: Regel 3:


==Carrière==
==Carrière==
Anton Geesink begost zyn carrière als worsteloar by "De Halter" in Utrecht waar hy ôok enkele titels heeft behoald, namelyk drie keer nationoal kampioen worstelen Grieks/Romeins. Doarnoast ging hy zich bekwoamen in de judosport.<ref>[http://www.ramcapra.com/Exclusief_Foto_Archief/Exclusief_Foto_Archief.shtml Anton Geesink (Judoka en Zwaargewicht De Halter)] ramcapra.com</ref> In ze leven heeft hy in 1951 de Hollandsche kampioenschappn, een joar later de [[Europa|Europese]] kampioenschappn, in 1961 te Parijs de wereldkampioenschappn, in 1964 in Tokio de wereldkampioenschappn en de Olympische speln en in 1965 in Rio de Janeiro ook de wereldkampioenschappn gewon<ref>[http://www.beeldengeluid.nl/anton-geesink-wint-goud-op-olympische-spelen-1964 Anton Geesink wint goud op Olympische Speln (1964)] beeldengeluid.nl</ref> In totoal heeft de Utrechtse judokampioen 21 Europese titels veroverd in 't zwaargewicht en de klasse 'alle categorieën'. De titel die Anton Geesink won op de Olympische speln in 1964 in Tokio wordt gezien als de grootste prestatie van hem, maar de echte doorbraak van Anton Geesink was drie joar eerder toen hy tydens de wereldkampioenschappn in [[Parys]] in 1961 drie Japanners op ry versloeg als niet-Japanner. Iets wat nog nooit eerder in de geschiedenisse van de judosport wos voorgekomn en hiermee de alleenheerschappy van [[Japan]] in deze tak van sport doorbroak.<ref>[http://www.npogeschiedenis.nl/nieuws/2011/juni/De-nacht-van-Anton-Geesink.html Anton Geesink, de historische judo-overwinning in 1961] npogeschiedenis.nl</ref> In 1997 wos Anton Geesink houder van de 10e dan.<ref>[http://www.antongeesink.com/sportief.htm Carrière van Anton Geesink als actief sporter] antongeesink.com</ref> Doarnoast wos Anton Geesink ôok trainer, coach en scheidsrechter.
Anton Geesink begost zyn carrière als worsteloar by "De Halter" in Utrecht waar hy ôok enkele titels heeft behoald, namelyk drie keer nationoal kampioen worstelen Grieks/Romeins. Doarnoast ging hy zich bekwoamen in de judosport.<ref>[http://www.ramcapra.com/Exclusief_Foto_Archief/Exclusief_Foto_Archief.shtml Anton Geesink (Judoka en Zwaargewicht De Halter)] ramcapra.com</ref> In ze leven heeft hy in 1951 de Hollandsche kampioenschappn, een joar later de [[Europa|Europese]] kampioenschappn, in 1961 te Parys de wereldkampioenschappn, in 1964 in Tokio de wereldkampioenschappn en de Olympische speln en in 1965 in Rio de Janeiro ook de wereldkampioenschappn gewon<ref>[http://www.beeldengeluid.nl/anton-geesink-wint-goud-op-olympische-spelen-1964 Anton Geesink wint goud op Olympische Speln (1964)] beeldengeluid.nl</ref> In totoal heeft de Utrechtse judokampioen 21 Europese titels veroverd in 't zwaargewicht en de klasse 'alle categorieën'. De titel die Anton Geesink won op de Olympische speln in 1964 in Tokio wordt gezien als de grootste prestatie van hem, maar de echte doorbraak van Anton Geesink was drie joar eerder toen hy tydens de wereldkampioenschappn te [[Parys]] in 1961 drie Japanners op ry versloeg als niet-Japanner. Iets wat nog nooit eerder in de geschiedenisse van de judosport wos voorgekomn en hiermee de alleenheerschappy van [[Japan]] in deze tak van sport doorbroak.<ref>[http://www.npogeschiedenis.nl/nieuws/2011/juni/De-nacht-van-Anton-Geesink.html Anton Geesink, de historische judo-overwinning in 1961] npogeschiedenis.nl</ref> In 1997 wos Anton Geesink houder van de 10e dan.<ref>[http://www.antongeesink.com/sportief.htm Carrière van Anton Geesink als actief sporter] antongeesink.com</ref> Doarnoast wos Anton Geesink ôok trainer, coach en scheidsrechter.


==Fotogalery==
==Fotogalery==

Versie van 4 nov 2014 15:47

Anton Geesink wereldkampioenschap (1961)

Anthonius Johannes (Anton) Geesink (Utrecht, 6 april 1934 - aldaar, 27 ogustus 2010) wos een Hollandse judoka, wereld- en olympisch kampioen judo en lid van 't Internationaal Olympisch Comité (IOC). Anton Geesink wordt algemêen aanzien als de bestn judoka oller tydn.[1]

Carrière

Anton Geesink begost zyn carrière als worsteloar by "De Halter" in Utrecht waar hy ôok enkele titels heeft behoald, namelyk drie keer nationoal kampioen worstelen Grieks/Romeins. Doarnoast ging hy zich bekwoamen in de judosport.[2] In ze leven heeft hy in 1951 de Hollandsche kampioenschappn, een joar later de Europese kampioenschappn, in 1961 te Parys de wereldkampioenschappn, in 1964 in Tokio de wereldkampioenschappn en de Olympische speln en in 1965 in Rio de Janeiro ook de wereldkampioenschappn gewon[3] In totoal heeft de Utrechtse judokampioen 21 Europese titels veroverd in 't zwaargewicht en de klasse 'alle categorieën'. De titel die Anton Geesink won op de Olympische speln in 1964 in Tokio wordt gezien als de grootste prestatie van hem, maar de echte doorbraak van Anton Geesink was drie joar eerder toen hy tydens de wereldkampioenschappn te Parys in 1961 drie Japanners op ry versloeg als niet-Japanner. Iets wat nog nooit eerder in de geschiedenisse van de judosport wos voorgekomn en hiermee de alleenheerschappy van Japan in deze tak van sport doorbroak.[4] In 1997 wos Anton Geesink houder van de 10e dan.[5] Doarnoast wos Anton Geesink ôok trainer, coach en scheidsrechter.

Fotogalery

Trivia

  • Er is in Utrecht een stroat vernoemd noar Anton Geesink, de Anton Geesinkstroat.

Externe koppelienge

Wikimedia Commons
  1. Anton Geesink 't Utrechts Archief
  2. Anton Geesink (Judoka en Zwaargewicht De Halter) ramcapra.com
  3. Anton Geesink wint goud op Olympische Speln (1964) beeldengeluid.nl
  4. Anton Geesink, de historische judo-overwinning in 1961 npogeschiedenis.nl
  5. Carrière van Anton Geesink als actief sporter antongeesink.com