Dôodngang: verschil tussen versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Tbc (discuusjeblad | bydroagn)
k recat
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
k consistentie
Regel 1: Regel 1:
De '''Dôod'ngang''' is e restant van de lôopgroavn uut den [[Êeste Weireldoorlog]] in [[Diksmude]]. In de oorlog was 't de mêest voruutgeschoov'n stellinge van 't [[Belgje|Belgische]] leger, da teruggedroengn was toet [[Bachten de Kupe]]. 't Was 't verdedigiengspunt teegn de [[Duutsland|Duutschers]], die alêne in Diksmude over den [[Iezer]] gerakt woarn. De noame eit et te 'dank'n' an 't feit dat er vele dôod'n vieln deur de constante beschietiengn van de Dutsers. 't Is 't hope met den [[Iezertoorn]] êen van de belangriekste herdenkiengsmonumenten an de êeste weireldoorlog.
De '''Dôod'ngang''' is e restant van de lôopgroavn uut den [[Êeste Weireldoorlog]] in [[Diksmude]]. In de oorlog was 't de mêest voruutgeschoov'n stellinge van 't [[Belgje|Belgische]] leger, da teruggedroengn was toet [[Bachten de Kupe]]. 't Was 't verdedigiengspunt teegn de [[Duutsland|Duutschers]], die alêne in Diksmude over den [[Iezer]] gerakt woarn. De noame eit et te 'dank'n' an 't feit dat er vele dôod'n vieln deur de constante beschietiengn van de Duutschers. 't Is 't hope met den [[Iezertoorn]] êen van de belangriekste herdenkiengsmonumenten an de êeste weireldoorlog.


==Externe koppelinge==
==Externe koppelinge==

Versie van 3 jan 2007 05:54

De Dôod'ngang is e restant van de lôopgroavn uut den Êeste Weireldoorlog in Diksmude. In de oorlog was 't de mêest voruutgeschoov'n stellinge van 't Belgische leger, da teruggedroengn was toet Bachten de Kupe. 't Was 't verdedigiengspunt teegn de Duutschers, die alêne in Diksmude over den Iezer gerakt woarn. De noame eit et te 'dank'n' an 't feit dat er vele dôod'n vieln deur de constante beschietiengn van de Duutschers. 't Is 't hope met den Iezertoorn êen van de belangriekste herdenkiengsmonumenten an de êeste weireldoorlog.

Externe koppelinge