Piet Huysentruyt: verschil tussen versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Tbc (discuusjeblad | bydroagn)
k + nl
Tbc (discuusjeblad | bydroagn)
Regel 12: Regel 12:


==Externe koppelienge==
==Externe koppelienge==
* [http://www.pietskruiden.be kruud'n Zinne website over kruud'n].
* [http://www.pietskruiden.be Zinne website over kruud'n].


[[Categorie:TV-presentator|Huysentruyt, Piet]]
[[Categorie:TV-presentator|Huysentruyt, Piet]]

Versie van 6 jan 2007 17:48

Piet Huysentruyt es van ôorsprong kok en eigenoare van restorangs, moar es bie het grôte publiek vôorol bekend van zin iptreed'ns als TV-kok ip VTM.

Restorangouder

Piet Huysentruyt es begonn'n als kok in een restorang in Belgje, dat achter nen tid een Michelinsterre oat. In de recentere joarn eit ie een restorang begonn'n in Vrankrik, mêer bepoald in den Ardêche, noar eign zeggn om de drukte in Vloandern te ontsnappen. Da restorang èt ie in 2006 were gesloten omdat het een sorte van bedevoartsoord wo gekommn vo Vlamiegn die ip voyaaige woaren in Vrankrik en dat azoa were druk wa gekommn.

TV-kok

Piet Huysentruyt kwam nationoal in de bekendheid deur zin programma Lekker thuis, woarin dat ie êest me Mimi Smith en loater me Ilse Demeulemeester als assistente in 10 minutjes een hêel gerecht vôorstelde. Loater kwam ton nog De perfecte keuken en SOS Piet (ollemoale ip VTM). In ol die programma's es't ie gekend voo een aantal typische uitsproak'n, gelik Zieded.

Kookboek'n

Piet Huysentruyt eit een massa kookboek'n geschreevn, een aantal noamn: Kookbijbel, Piet's Pan, Alles in de wok, Hartvriendelijk koken (een boek vul me cholesterolarme recept'n),...

Externe koppelienge