Michiel de Swaen: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
6 bytes toegevoegd ,  15 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
[[Ofbeeldienge:Mdeswaen.jpg|thumb|right|150px|Michiel de Swaen]]
 
'''Michiel de Swaen''' ([[Duunkerke]], 20 januoari 1654 - [[Duunkerke]], 3 meie 1707) was e bekende [[schriver]] van [[Frans-Vloandern]]. Je was "chirurgijn" en e Zuud-Nederlands rederiker. In de 17e êeuw wast'n êen van de bekendste rederikers van [[Vloandern]].
 
In 1687 wierd'n "prince" van de koamer "Kersauwe" (ôok wordt zin lidmoatschap van de rederikerskoamer "Sint Michiel" in Duunkerke vermeld). Zin gedicht'n zin dikwils religieus ginspireerd. Woarschinlik ist'n beïnvloed gewist deur [[Jacob Cats]] en [[Joost van den Vondel]]. Je dichtte ôok geleegneidsverzn en klucht'n. Uut z'n theoretisch werk "Neder-duitsche digtkonde of rym-konst" blikt zin kennisse over 't werk van de 17e êeuwse Fransche dichtr-tonêelschriver Pierre Corneille en van de Poetica van Aristoteles.
 
De Swaen is mè Maria Petyt en Edmond De Coussemaker êen van de belangrikste historische verteegnwoordigers van de Nederlandstoalige Cultuur in Frankrik. [[Guido Gezelle]] noemde em de "Vondel van Duunkerke".
 
De Swaen is mè Maria Petyt en Edmond De Coussemaker êen van de belangrikste historische verteegnwoordigers van de Nederlandstoalige Cultuur in Frankrik. [[Guido Gezelle]] noemde em de "Vondel van Duunkerke". De Frans-Vlamsche Michiel de Swaenkring is noar em vernoemd. In Duunkerke istr ôok e stroate en e middelboare schole "Le Collège Michel de Swaen" noar em vernoemd.
 
== Werk'n ==
* De zedighe doot van Carel den Vijfden (rond 1704)
 
==Externe koppeliengkoppelienge==
*[http://www.mdsk.net/home_nl.php Frans-Vlamsche Michiel de Swaenkring]
 
5.820

bewerkingen

Navigatiemenu