Michiel de Swaen: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
218 bytes toegevoegd ,  15 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k (links)
kGeen bewerkingssamenvatting
 
'''Michiel de Swaen''' ([[Duunkerke]], [[20 januoari]] [[1654]] - [[Duunkerke]], [[3 meie]] [[1707]]) was e bekende [[schriver]] van [[Frans-Vloandern]]. Je was "chirurgijn" en e Zuud-Nederlands rederiker. In de 17e êeuw wast'n êen van de bekendste rederikers van [[Vloandern]].
 
[[Ofbeeldienge:Square_Michel_de_Swaen_Coudekerque-Branche_29-12-2006.jpg|thumb|left|150px|Square Michiel de Swaen]]
 
In 1687 wierd'n "prince" van de koamer "Kersauwe" (ôok wordt zin lidmoatschap van de rederikerskoamer "Sint Michiel" in Duunkerke vermeld). Zin gedicht'n zin dikwils religieus ginspireerd. Woarschinlik ist'n beïnvloed gewist deur [[Jacob Cats]] en [[Joost van den Vondel]]. Je dichtte ôok geleegneidsverzn en klucht'n. Uut z'n theoretisch werk "Neder-duitsche digtkonde of rym-konst" blikt zin kennisse over 't werk van de 17e êeuwse Fransche dichtr-tonêelschriver Pierre Corneille en van de Poetica van Aristoteles.
De Swaen is mè Maria Petyt en Edmond De Coussemaker êen van de belangrikste historische verteegnwoordigers van de Nederlandstoalige Cultuur in Frankrik. [[Guido Gezelle]] noemde em de "Vondel van Duunkerke".
 
De Frans-Vlamsche Michiel de Swaenkring is noar em vernoemd. In Duunkerke istr ôok e stroate en e middelboare schole "Le Collège Michel de Swaen" noar em vernoemd. In [[Nieu-Coudekercke]] (Frans: ''Coudekerque-Branche'') istr e plantsoen "Square Michel de Swaen".
 
== Werk'n ==
27

bewerkingen

Navigatiemenu