Dôodngang: verschil tussen versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
kGeen bewerkingssamenvatting
k sv
Regel 1: Regel 1:
De '''Dôod'ngang''' is e restant van de [[loopgroavn]] uut den [[Êest'n Weireldoorloge]] in [[Diksmude]]. In den oorloge was 't de mêest voruutgeschoov'n stellienge van 't [[Belgje|Belgische]] leger, da teruggedroengn was toet [[Bachten de Kupe]]. 't Was 't verdedigiengspunt teegn de [[Duutsland|Duutschers]], die alêne in Diksmude over den [[Iezer]] gerakt woarn. De noame eit et te 'dank'n' an 't feit dat er vele dôod'n vieln deur de constante beschietiengn van de Duutschers. 't Is 't hope met den [[Iezertoorn]] êen van de belangrykste herdenkiengsmonumenten an den Êest'n Weireldoorloge.
De '''Dôod'ngang''' is e restant van de [[loopgroavn]] uut den [[Êest'n Weireldoorloge]] in [[Diksmude]]. In den oorloge was 't de mêest voruutgeschoov'n stellienge van 't [[Belgje|Belgische]] leger, da teruggedroengn was toet [[Bachten de Kupe]]. 't Was 't verdedigiengspunt teegn de [[Duutsland|Duutschers]], die alêne in Diksmude over den [[Yzer]] gerakt woarn. De noame eit et te 'dank'n' an 't feit dat er vele dôod'n vieln deur de constante beschietiengn van de Duutschers. 't Is 't hope met den [[Yzertoorn]] êen van de belangrykste herdenkiengsmonumenten an den Êest'n Weireldoorloge.


==Externe koppelienge==
==Externe koppelienge==

Versie van 5 mrt 2007 18:54

De Dôod'ngang is e restant van de loopgroavn uut den Êest'n Weireldoorloge in Diksmude. In den oorloge was 't de mêest voruutgeschoov'n stellienge van 't Belgische leger, da teruggedroengn was toet Bachten de Kupe. 't Was 't verdedigiengspunt teegn de Duutschers, die alêne in Diksmude over den Yzer gerakt woarn. De noame eit et te 'dank'n' an 't feit dat er vele dôod'n vieln deur de constante beschietiengn van de Duutschers. 't Is 't hope met den Yzertoorn êen van de belangrykste herdenkiengsmonumenten an den Êest'n Weireldoorloge.

Externe koppelienge