Sint-Joris (Beirnem): verschil tussen versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k sv 1.1a
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Sint-Joris''' is en [[dêelgemêente]] van [[Beirnem]], in 't noorden van de [[Belgie|Belgische]] [[provinsje]] [[West-Vloandern]]. Der weunn oengeveer 2000 inweuners.
'''Sint-Joris''' is een [[dêelgemêente]] van [[Beirnem]], in 't noorden van de [[Belgie|Belgische]] [[provinsje]] [[West-Vloandern]]. D'r weunn oengeveer 2000 inweuners.


In 't centrum stoat er e [[kerke]] uit de [[19sten eeuw]], met een [[orgel]] ([[1787]]) van orgelbowwer [[Van Peteghem]]. De kerke was vroegertyd e bedevoartsplekke tegen de distel en 't zilt (uudziekt'n).
In 't centrum stoat er e [[kerke]] uut de [[19sten eeuw]], met een [[orgel]] ([[1787]]) van orgelbouwer [[Van Peteghem]]. De kerke was vroegertyd e bedevoartsplekke tegen de distel en 't zilt (uudziekt'n).


[[category:Plekke in West-Vloandern]]
[[category:Plekke in West-Vloandern]]

Versie van 20 mrt 2007 22:32

Sint-Joris is een dêelgemêente van Beirnem, in 't noorden van de Belgische provinsje West-Vloandern. D'r weunn oengeveer 2000 inweuners.

In 't centrum stoat er e kerke uut de 19sten eeuw, met een orgel (1787) van orgelbouwer Van Peteghem. De kerke was vroegertyd e bedevoartsplekke tegen de distel en 't zilt (uudziekt'n).