Miloan-San Remo: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
16 bytes toegevoegd ,  15 jaar geleden
k
Merckx wint 'm 7 keer: "redelik succesvol", noemt onze D-rex dat :)
(nieuw blad: '''Milaan-San Remo''' es een Italjoanse wielerkoerse van het ôogste niveau. 't Es de êeste wielerklassieker van het joar. ==Karakter== Ie wierd ol gereedn van 1907 en...)
 
k (Merckx wint 'm 7 keer: "redelik succesvol", noemt onze D-rex dat :))
'''Milaan-San Remo''' es een [[Itoalje|Italjoanse]] [[vélokoerse|wielerkoerse]] van het ôogste niveau. 't Es de êeste wielerklassieker van het joar.
 
==Karakter==
Ie wierd ol gereedn van [[1907]] en zit ol an 94 edities. Ie weirdt ôok wel de ''primavera'' genoemd, wa da de [[lente]] betêkent in het Italioans. Het es een koerse die lang is (bykans 300km), redelykredelik vlak me ip het einde een poar korte moar niddige euvels: de zogenoamde ''Capi'' gelykgelik de Cipressa en Poggio. Milaan-San Remo weirdt mêestol ip êen van de volgende maniern gewonn: ofwel in ne massaspurt, ofwel deur een gesloagde ontsnappienge ip êen van de bergskes.
 
[[Eddy Merckx]] (7 kêers) en [[Roger De Vlaeminck]] (3 kêers) zyn redelykredelik succesvol gewist in't verleedn, moar voo de reste ein de Belgn nog nie teveel pottn gebrookn in Milaan-San Remo: de latste 'Belgische' winnoare wos [[Andrei Tchmil]].
 
==Recente winnoars==
5.818

bewerkingen

Navigatiemenu