Nieuwkerke: verschil tussen versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
nieuw blad: '''Nieuwkerke''' is e dêelgemêente van Euvelland, die grenst an Vrankryk en an de Woaln. De noame van de gemêente stamt uut de joarn 1000: ton dat er e nieuwe kerke wos ebou...
 
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Nieuwkerke''' is e dêelgemêente van [[Euvelland]], die grenst an [[Vrankryk]] en an de Woaln.
'''Nieuwkerke''' is e dêelgemêente van [[Euvelland]], die grenst an [[Vrankryk]] en an de Woaln.


De noame van de gemêente stamt uut de joarn 1000: ton dat er e nieuwe kerke wos ebouwd, wos 'n bisschop zo content mi die nieuwe groep van gelovigen datn 't gebied ''Neo-Ecclesia'' noemde: Nieuwe-kerke. De kerke zelve e vele ofezien in de loop der joarn. Azo passeernde de Geuzen, die olles kapot miekn en in brande staakn, in 1582. In 1647 woarn 't de Spanjoardn die de kerke opbrandn. In in 'n [[Ôorlog]] wos 't were van dat.
De noame van de gemêente stamt uut de joarn 1000: ton dat er e nieuwe kerke wos ebouwd, wos 'n bisschop zo content mi die nieuwe groep van gelovigen datn 't gebied ''Neo-Ecclesia'' noemde: Nieuwe-kerke. De kerke zelve e vele ofezien in de loop der joarn. Azo passeernde de Geuzen, die olles kapot miekn en in brande staakn, in 1582. In 1647 woarn 't de Spanjoardn die de kerke opbrandn. In in 'n [[Êestn Weireldoorloge|Ôorlog]] wos 't were van dat.


== Bekende Nieuwkerkenaars ==
== Bekende Nieuwkerkenaars ==
[[Lucien Storme]]: winnoare va [[Parys-Roubaix]]
[[Lucien Storme]]: winnoare va [[Parys-Roubaix]]

== Externe koppelienge ==
*[http://www.heuvelland.be/ Site van Euvelland]

[[Category:Euvelland]]
[[Category:Plekke in West-Vloandern]]

[[nl:Nieuwkerke]]

Versie van 25 ogu 2007 23:38

Nieuwkerke is e dêelgemêente van Euvelland, die grenst an Vrankryk en an de Woaln.

De noame van de gemêente stamt uut de joarn 1000: ton dat er e nieuwe kerke wos ebouwd, wos 'n bisschop zo content mi die nieuwe groep van gelovigen datn 't gebied Neo-Ecclesia noemde: Nieuwe-kerke. De kerke zelve e vele ofezien in de loop der joarn. Azo passeernde de Geuzen, die olles kapot miekn en in brande staakn, in 1582. In 1647 woarn 't de Spanjoardn die de kerke opbrandn. In in 'n Ôorlog wos 't were van dat.

Bekende Nieuwkerkenaars

Lucien Storme: winnoare va Parys-Roubaix

Externe koppelienge