Instituut Mariawende - Blydhove: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
k (sv 1.1a)
't '''Instituut Mariawende - Blydhove''' esis e middelboare schole metme twêe vestugingvestiging'n: Mariawende in de Boogschuttersloane up [[Sint-Kruus]] en Blydhove in de GeneraalGeneroal Lemanloane in [[Assebroek]]. Je kanter de volledige cyclus TSO en BSO volgen.
 
==MeugelykkeMeugelikke studierichting'n==
===TSO===
*1e joar: 1 A
*2e joar: Handel; Socioale en Technische vorminge; Techniek-Wetenschapp'n
*2e groad: (=3e en 4e joar): Handel; Handel-Toalen; Socioale en Technische Wetenschapp'n; Techniek-Wetenschapp'n
*3e groad: (=5e en 6e joar): Boekhoed'n-Informatica; Handel; Secretarioaat-Toalen; Socioale en Technische Wetenschapp'n; Gezoendheids- en WelzienswetenschappWelzynswetenschapp'n; Techniek-Wetenschapp'n
 
===BSO===
*1e joar: 1B
*2e joar: KantoarKantôor-verkôop, verzorginge-voedinge; mode, verzorginge-voedinge
*2e groad: ((=3e en 4e joar): KantoarKantôor; Verzorginge-voedinge
*3e groad: (=5e en 6e joar): KantoarKantôor; Verzorginge
*4e groad: (=7e joar): kantoarkantôor; Thuus- en bejoardenzorg; Kienderzorg
 
==Geschiedenisse==
===Historie Blydhove===
Blydhove esis gesticht in 't begun van de joaren 50 en wos een beroepsschole vo kienderverzorgsters. DeD' uprichtinge van de schole gebeurde met ded' hulpeulpe van de sosjeteit van Maria, 'n orde metme vele andacht vo de kienderzorg.
Up dezelfste groend van de schole wierd ookôok 'n kienderkribbe gebouwd, zodoanig da de lêerling'n zovele meugelijkmeugelik praktiekervoaringe kosten updoen.
 
In de joaren 80 startten d'er nieuwe ofdêeling'n gelyk de technische afdêelingeafdêlinge Verpleegaspiranten. D'er wierd mêer andacht bestydbestid an de bejoardenzorg. In ol de ofdêelingd'ofdêling'n wierd gekeek'n vo de lêerling'n veel kanse te geven vo 't gêene da ze in de theorie lêerden, ookôok in de praktiekpraktyk toe te pass'n.
 
===Historie Mariawende===
In 1959 was 't een'n andre orde van zusters, noamelyknoamelik de [[Zusters van Maria]] van [[Pittem]], die Mariawende als handelsschole vo meiskes oprichtteuprichtte.
 
In 1981 en '82 kwoamen de studierichting'n Techniek-wetenschapp'n en Sociaal-technische d'erbieerby.
In 1983 wos 't begin van 't V.S.O. ('Vernieuwd Secundair Onderwijs') en azoazô begost in Mariawende het gemiengd oenderwijsoenderwys.
 
De schole wierd ook veel te klène en d'er wierd 'n nieuwe vleugel biegebouwdbygebouwd. In 86 kwam ded' ofdelingeofdêlinge KledingKlêdinge vanup St.-Jozef noarnoa de vestiginge te [[Sint-Kruus]].
 
De schole wierd ook veel te klène en d'er wierd n nieuwe vleugel biegebouwd. In 86 kwam de ofdelinge Kleding vanup St.-Jozef noar de vestiginge te [[Sint-Kruus]].
===Fuusje===
Instituut Mariawende-Blydhove esis up den 1e september 1998 gestart achter n fuusje van Blydhove en Mariawende.
 
===Scholengemêenschap===
930

bewerkingen

Navigatiemenu