Catherine Verfaillie: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  13 jaar geleden
k
robotvervangienge: (-lyk +lik )
k (robotvervangienge: (- bie + by ))
k (robotvervangienge: (-lyk +lik ))
 
==Onderzoek==
Catherine Verfaillie ès voorol bekend van eur [[stamcelonderzoek]]. Een stamcelle es een celle die nog nie tot een bepoald sôorte celle ontwikkeld es. Catherine stond mee an de wiege van de ontdekkinge van het feit dat zukke celln eigenlykeigenlik tot gelykgelik welke celle keunn ontwikkeln. Da eit belangryke toepassingn by het herstel van een artinfarct, Alzeimer, Parkinson, reuma, diabetes en kanker.
 
==Biografie==
Catherine was êest begoest ip an carriere als atletiekster (vuufkamp) en ingenieur. Osse achttiene kwam, kreeg ze un serieus probleem met eure knie en mochte ze den atletiek vergeten.
<br>Ze starte eur studies vôor dokter in de geneeskunde. Ze deed eur stage als vroedvrouwe in de Kempen woa dazze 150 pagadders ip de weireld ielp zettn.
Zès eur academische carrière begonnn an de [[KULAK]]. Zeit eur doctoroat behoald in 1982 aan de [[KULeuven]] in de genees-, heel- en verloskunde. Achter das ze eur nog wa verder gespecialiseerd eit, es ze utgeweken noa de [[Verênigde Stoaten]], in 1987. Zès ton assistent-professer en full professer gewordn in '91 en '98 respectievelykrespectievelik an de University of Minnesota. In 1999 eis ze et gerenommeerde [[Stem Cell Institute]] (SCI) van [[Minnesota]] ipgericht, het grôotste onderzoeksinstituut in de weireld van Stamcelonderzoek. In 2005 es ze weregekièrd noar [[Vloandern]], ipnieuw noar eur KULeuven roots woarda ze een Vloamsen variant van het SCI iprichte, het SCIL. Ze krêegt doavôo van 2006 tot 2011 joarlijks 1,5 miljoen Euro subsidies.
 
 
9.889

bewerkingen

Navigatiemenu