Catherine Verfaillie: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte verwijderd ,  13 jaar geleden
k
robotvervangienge: (-nnn +nn )
k (robotvervangienge: (-lyk +lik ))
k (robotvervangienge: (-nnn +nn ))
Catherine was êest begoest ip an carriere als atletiekster (vuufkamp) en ingenieur. Osse achttiene kwam, kreeg ze un serieus probleem met eure knie en mochte ze den atletiek vergeten.
<br>Ze starte eur studies vôor dokter in de geneeskunde. Ze deed eur stage als vroedvrouwe in de Kempen woa dazze 150 pagadders ip de weireld ielp zettn.
Zès eur academische carrière begonnnbegonn an de [[KULAK]]. Zeit eur doctoroat behoald in 1982 aan de [[KULeuven]] in de genees-, heel- en verloskunde. Achter das ze eur nog wa verder gespecialiseerd eit, es ze utgeweken noa de [[Verênigde Stoaten]], in 1987. Zès ton assistent-professer en full professer gewordn in '91 en '98 respectievelik an de University of Minnesota. In 1999 eis ze et gerenommeerde [[Stem Cell Institute]] (SCI) van [[Minnesota]] ipgericht, het grôotste onderzoeksinstituut in de weireld van Stamcelonderzoek. In 2005 es ze weregekièrd noar [[Vloandern]], ipnieuw noar eur KULeuven roots woarda ze een Vloamsen variant van het SCI iprichte, het SCIL. Ze krêegt doavôo van 2006 tot 2011 joarlijks 1,5 miljoen Euro subsidies.
 
 
9.889

bewerkingen

Navigatiemenu