Sifong: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
12 bytes verwijderd ,  13 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k
k
{{plat|Brugs}}
[[image:Sifó (duiker).jpg|thumb|250px|Deursnee van een sifong of een duker]]Een '''sifong''' of een '''duker''' is een construcsje die gemakt wordt otter twee kanollen of een kanol en een rivier makander moên kruusjchen.
----
't Woater worip datter niet gevoar'ngevoarn en moê worden, wordt oender 't ander geleeid, volgens 't princiep van de communiceern'de voaten. Das niet assan gemakkelik, wan os 't woater vuul is, gerakt een sifong zere verstopt en 't is ton een heel spel vor em te kuusjchen.
 
De bekendste sifongs in West-Vloandren woaren de tweeë van [[den Stienker]] en [[den Blienker]] oender den [[Damsche Voart|Damsjchen voart]], mo z'en bestoan zieder nie mê wan de Fransjche ên z'in [[1940]] in 't begun van den orloge ipgebloaz'nipgebloazn om dasse peisden van azo de Duutsjche teeg'n t'oekden, mo t'en is under nie gelukt. 't Enigste datter van overgebleev'novergebleevn is, is de name van ne restorang.
 
=====Ter Informoasje=====
't Is 't zalste princiep dasse gebruuk'ngebruukn vo woater over t'eevelen (of vor je naftebak te leeg'nleegn) of ook vo de stank teeg'nteegn t'oekden oender een lavabo.
[[Categorie:Voart in West-Vloandern]]
[[Categorie:Fysica]]
6.865

bewerkingen

Navigatiemenu