Catherine Verfaillie: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
9 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
k
sv 1.2
k (robotvervangienge: (- Westvloa + West-Vloa))
k (sv 1.2)
 
==Onderzoek==
Catherine Verfaillie ès voorol bekend van eur [[stamcelonderzoekstamcelounderzoek]]. Een stamcelle es een celle die nog nie tot een bepoald sôorte celle ontwikkeldountwikkeld es. Catherine stondstound mee an de wiege van de ontdekkingeountdekkinge van het feit dat zukke celln eigenlik tot gelik welke celle keunn ontwikkelnountwikkeln. Da eit belangryke toepassingn by het herstel van een artinfarct, Alzeimer, Parkinson, reuma, diabetes en kanker.
 
==Biografie==
Catherine was êest begoest ip an carrière als atletiekster (vuufkamp) en ingenieur. Osse achttiene kwam, kreeg ze un serieus probleem met eure knie en mochte ze den atletiek vergeten.
<br>Ze starte eur studies vôor dokter in de geneeskunde. Ze deed eur stage als vroedvrouwe in de Kempen woa dazze 150 pagadders ip de weireld ielp zettn.
Zès eur academische carrière begonn an de [[KULAK]]. Zeit eur doctoroat behoald in 1982 aan de [[KULeuven]] in de genees-, heel- en verloskunde. Achter das ze eur nog wa verder gespecialiseerd eit, es ze utgeweken noa de [[Verênigde Stoaten]], in 1987. Zès ton assistent-professer en full professer gewordn in '91 en '98 respectievelik an de University of Minnesota. In 1999 eis ze et gerenommeerde [[Stem Cell Institute]] (SCI) van [[Minnesota]] ipgericht, het grôotste onderzoeksinstituutounderzoeksinstituut in de weireld van StamcelonderzoekStamcelounderzoek. In 2005 es ze weregekièrd noar [[Vloandern]], ipnieuw noar eur KULeuven roots woarda ze een Vloamsen variant van het SCI iprichte, het SCIL. Ze krêegt doavôo van 2006 tot 2011 joarlijks 1,5 miljoen Euro subsidies.
 
 
Ip 10 October 2006 kwamter by [[Lannoo|Utgeverie Lannoo]] ut Tielt an biografie uut "Van cellen tot daden" deur Gudrun De Geyter.
 
In 't vôorjoar van 2007 is êen van eur onderzoekounderzoek'n en de conclusies omtrent 't gebruuk van stamcellen gecontesteerd. Catherine geeft toe dat er meschien wel te zêre gewerkt gewist is. De zoake is in onderzoekounderzoek.
 
==Gewon prizzen==
9.889

bewerkingen

Navigatiemenu