Egypte: verschil tussen versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
ol die drie puntjes...
Regel 3: Regel 3:


==Toerisme==
==Toerisme==
Surtout 't nôordn van Egypte es vrêe toeristisch. Je kut er een Nijlcruise moakn, duukn in de [[Rôo Zêe]] of watervalln bekykn.
Surtout 't nôordn van Egypte es vrêe toeristisch. Je kut er een Nijlcruise moakn, duukn in de [[Rôo Zêe]] of watervalln bekykn. Kies je vo Luxor, ton ku je de Vallie der Keuniengn goan bekykn, 't palies van keuneginne Hatsjepsoet, en de tempels van Luxor en Karnak.


==Liggienge==
==Liggienge==

Versie van 24 jan 2008 12:10

Dat artikel ier is nog moa e klêen begun. Ge zyt g'inviteerd vôor ip bewerkn te klikkn vo mêer encyclopedische kennisse toe te voegn.

Egypte is e land die in 't nôord-oostn van Afrika ligt. 't Et e bitje meer of 80 miljoen inweuners en de officiële tale is Arabisch. De staatsgodsdienste is soennisme.

'n Oofdstad is Caïro, woa dan der oungeveer 15 miljoen menschn weunn ('t is doamei de grotste stee van Afrika. Under munteenheid is den Egyptischen dollar. Tweis derdeure lopt de levensverzekerienge van Egypte: de rivier de Nijl.

Toerisme

Surtout 't nôordn van Egypte es vrêe toeristisch. Je kut er een Nijlcruise moakn, duukn in de Rôo Zêe of watervalln bekykn. Kies je vo Luxor, ton ku je de Vallie der Keuniengn goan bekykn, 't palies van keuneginne Hatsjepsoet, en de tempels van Luxor en Karnak.

Liggienge

De meeste mensn weunn an de oevers van de delta van de Nijl. 96% van Egypte is Saharawoestyn en doa weunn bykans gin mensn. De totale ippervlakte van Egypte is 1 001 449 km².

In 't noordn grenst et aan de Middellandse Zêe, in 't ôostn an Israël en de Rôo Zêe, in 't zuudn an Soedan en in 't westn an Libië.

Wikimedia Commons