Naar inhoud springen

Vlamsche Biologie Olympiade

Van Wikipedia

De Vlamsche Biologie Olympiade bestoat sinds 1990. Die Olympiade richt em toe leerliengn van 't middelbaar ounderwys, surtoe de die van 't latste jaar. Ze wordt ingericht deur de VOB, de Verêniginge voe 't Onderwys in de Biologie, en ze werkn dovoorn t'ope met de Vlamse Univs en e paar geldschieters.

Der is êest een preselectie in de loop van februari wo by dat al d'ingeschrevenen een reke meerkeuzevragen krygen die gefocust zyn ip de leerstoffe van 't vak biologie van de derde graad middelbaar ounderwys.

D'eeste 15 laureaten wordn in de Poasvakanse uutgenodigd voor een byscholinge over verschillende items uut de biologie. Ze leggen in een selectie zowel theoretische als praktische examens af.

Ip een officiële proclamatie wordn de resultaten bekend gemakt t'ope met d'andere Natuurwetenschapsolympiades, namelik de Vlamse Fysica Olympiade en de Vlamse Chemie Olympiade.

D'eeste twêe krygen de keure om mee te doen in d'eeste weke van juli an d'Internationale Biologie Olympiade die alle jaren in een ander land wordt ingericht. België was gastland in 2001.

Externe koppeliengn

[bewerkn | brontekst bewerken]