Discuusje patrôon:GemêentnDKK

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Van Wikipedia

Ik ei da ier were gerevert, 't goa ter toch over oe da wudder da uutspreek'n? Anders moe je Riesel, Lon'n,... ôok verandern. Wa da wel zou meugn, es nen redirect van den officieeln noame noa de artikels --D-rex 07:10, 4 februoari 2007 (UTC)


Onverantwoorde reverts[brontekst bewerken]

Ik heb gezien dat je volgende van mijn veranderingen gerevert hebt: Ondschote --> Oendschôote Steenvorde -->Stêenvôorde Winnezele --> Winnezeele

Ik had die veranderingen gedaan op basis van de volgende bronnen:

  • Mijn vage herinneringen aan een niet onaanzienlijk aantal bezoeken aan Vlaamssprekende mensen in Rexpoede zo'n twintig jaar terug
  • Opzoekingen in mijn boek over het Frans-Vlaams "Het Vlamsch dat min oudders klapten, ..." en verder alle soorten web opzoekingen

Daarbij kwam ik tot de conclusie dat onze zwaarste diftongen in het Frans-Vlaams heel weinig of zelfs niet aanwezig zijn in Frankrijk, dat de oe er veel minder geprononceerd is en dat in mijn boek vermeld staat dat de o van Ondschote meer als een u uitgesproken werd, (vermoedelijk vroeger zelfs oundschote) door de Vlaams sprekende mensen van de streek.

Op basis van die uren durende opzoekingen heb ik na rijp beraad de bovenvermelde veranderingen aangebracht. In tegenstelling van veel anderen probeer ik eerste de streekuitspraak te achterhalen in plaats van mijn streekuitspraak op te dringen. Vermoedelijk moet het zelfs ondskote met k zijn, maar omdat ik maar 60 % zeker ben en ik niet wou beschuldigd zijn om mijn spreekuitspraak op te dringen, heb ik het maar niet gedaan.

De snelle reactie was om mijn veranderingen meteen te reverteren ten voordele van twee joekels van fouten tegen het SV, hetgeen aantoont waar de prioriteiten liggen.

Het heeft dus totaal geen zin dat ik nog enig opzoeking doe of nog enige harmonisatie uitvoer. --Foroa 22:45, 4 februoari 2007 (UTC)