Wikipedia:Discuusje gebruker:Lotje

Van Wikipedia

Dag SPQRobin, onlangs kreeg ik via email de vraag hoe de Vlaamse versie van Wikipedia is ontstaan. Ik veronderstel dat ik best bij jou terecht kan. Lotje ツ (talk) 05:43, 14 May 2016 (UTC)

Dag Lotje. De (West-)Vlaamse Wikipedia is reeds oud. Het lijkt in maart 2006 opgericht te zijn (hetzelfde moment waarop ik Wikipedia ontdekte, de Nederlandse weliswaar). Dit is ook kort vóór Wikimedia Incubator begon (alle wiki's die erna werden gemaakt zijn mooi gedocumenteerd). Vroeger werd een Wikipedia zonder regels, heel ad-hoc gemaakt. Pas later kwam er een strictere procedure. De meeste geschiedenis is te vinden op meta:Requests for new languages. Dat voor West-Vlaams is gearchiveerd op meta:Requests for new languages/Wikipedia West Flemish. Het werd dus voorgesteld/aangevraagd in november 2005. Servien verplaatste die op 15 december 2005 naar "goedgekeurde" aanvragen. Er waren nog geen "testartikelen" op Meta-Wiki zoals voor andere talen wel al het geval was. Op 24 maart 2006 werd de West-Vlaamse Wikipedia (vls.wikipedia.org) dan samen met een aantal andere Wikipedia's in alle stilte blijkbaar gemaakt door een developer (door JeLuF, die deed dat gewoonlijk). De eerste bewerkingen kan je bekijken met de URL https://vls.wikipedia.org/w/index.php?diff=2 (en het getal telkens door een hoger getal te vervangen). Hopelijk ben je wat met deze informatie, je kan altijd Caesarion of Steinbach contacteren, zij waren de eerste die erbij waren. Groeten, SPQRobin (talk) 11:04, 14 May 2016 (UTC)
Dag SPQRobin, bedankt voor het gedetailleerde overzicht. Het is een hele boterham die ik graag ergens op de vls geschiedenis zou zien, ondertussen kopieer ik het maar naar ginder op mijn OP. Lotje ツ (talk) 05:14, 15 May 2016 (UTC)