Naar inhoud springen

Discuusje:Antwerpn (stad)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Van Wikipedia
(deureverweezn van Discuusje:Antwerpn)

Ik heb "ligt aan de Schelde" inderdaad weer aangepast naar mijn oorpsornkelijke "legt aan de Schelde". Mag ik, bij deze, nogmaals een lans breken voor het respecteren van het werk van de originele auteur? Streekeigen varianten van de auteur hoor je niet zomaar te veranderen in je eigen vormvariant - omdat het je zo uitkomt. Ik respecteer ook een "ôok" van een ander, hoewel ik het als "oek" uitspreek. Mocht je twijfelen aan de correctheid van een woord/spelling/uitspraak, whatever: laat dan even een boodschap na op de "Discuusje"-pagina van de auteur. Zo vermijden we onnodige frustraties. --Astro 10:54, 9 meie 2007 (UTC)

Als ik het goed versta moet ik het kapje op "ôok" niet meer schrijven want ik zeg "ook". En in Roeselare mogen ze "wok" schrijven want daar zeggen ze dat zo. :-) --Zeisterre 11:11, 9 meie 2007 (UTC)
Als jij effectief "ook" zegt, hoef je dat kapje inderdaad niet te schrijven, Zeisterre. Dat kapje is een afspraak om aan te tonen dat sommige sprekers "wok" zeggen. Zo kan iedereen het uitspreken zoals hij/zij wil. Maar als je dus originele teksten schrijft, mag jij dat achterwege laten. En zeker in teksten met een regionale-template bovenaan. --Astro 11:20, 9 meie 2007 (UTC)