Instituut Mariawende - Blydhove: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
't '''Instituut Mariawende - Blydhove''' is e middelboare schole me twêe vestiging'nvestigingn: Mariawende in de Boogschuttersloane up [[Sint-Kruus]] en Blydhove in de Generoal Lemanloane in [[Assebroek]]. Je kanterkan ter de volledige cyclus TSO en BSO volgen.
 
==Meugelikke studierichting'n==
*2e joar: Handel; Socioale en Technische vorminge; Techniek-Wetenschappn
*2e groad: (=3e en 4e joar): Handel; Handel-Toalen; Socioale en Technische Wetenschappn; Techniek-Wetenschappn
*3e groad: (=5e en 6e joar): Boekhoed'nBoekhoedn-Informatica; Handel; SecretarioaatSecretarioat-Toalen; Socioale en Technische Wetenschappn; Gezoendheids- en Welzynswetenschappn; Techniek-Wetenschappn
 
===BSO===
==Geschiedenisse==
===Historie Blydhove===
Blydhove is gesticht in 't begun van de joaren 50 en wos een beroepsschole vo kienderverzorgsters. D' uprichtinge van de schole gebeurde met d' ulpe van de sosjeteitsociëteit van Maria, 'n orde me vele andacht vo de kienderzorg.
Up dezelfste groend van de schole wierd ôok 'n kienderkribbe gebouwd, zodoanig da de lêerling'nlêerlingn zovele meugelik praktiekervoaringe kosten updoen.
 
In de joaren 80 startten d'er nieuwe ofdêeling'nofdêelingn gelyk de technische afdêlinge Verpleegaspiranten. D'er wierd mêer andacht bestid an de bejoardenzorg. In ol d'ofdêling'nofdêlingn wierd gekeek'ngekeekn vo de lêerling'nlêerlingn veel kanse te geven vo 't gêenegêne da ze in de theorie lêerden, ôok in de praktyk toe te pass'npassn.
 
===Historie Mariawende===
In 1959 was 't 'n andre orde van zusters, noamelik de [[Zusters van Maria]] van [[Pittem]], die Mariawende als handelsschole vo meiskes uprichtte.
 
In 1981 en '82 kwoamen de studierichting'nstudierichtingn Techniek-wetenschappn en Sociaal-technische d'erby.
In 1983 wos 't begin van 't V.S.O. ('Vernieuwd Secundair Onderwijs') en azô begost in Mariawende het gemiengd oenderwys.
 
==Lêerlingenbegeleidinge==
Lêerliengenbegeleidinge es entwa dat in Mariawende-Blydhove hêel vele andacht kriegt en da deur de oeders hêel sterk g'apprecièrd wordt.
D'er es individuele leerlingenbegeleidinge, er is begeleidinge van t [[CLB]], er ligt veel nadruk up "Lêern lêern", lêerling'nlêerlingn me [[dyslexie]] word'nwordn goêd upgevang'nupgevangn.
 
==Externe koppelienge==
3.116

bewerkingen

Navigatiemenu