100 dagen

Van Wikipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De 100 dagen zyn een stiksje folklore van de middelboare schooln. D'100 dagen wordn gevierd at de lêerliengn van 't latste joar nog 100 dagen te goan en voor den dertigstn juni. Der zit wel een bitje spelinge ip de datum vo te viern.

In de mêeste scholen wordn d'100 dagen gevierd ip 't ende van januoari of by 't begun van februoari. Ook 't programma angt voor een grôot dêel of van schole toe schole en zelfs van de titularissn en de lêerliengn zelve. Klassiekers zyn 's nuchtens goan ountbijtn by de tituloaris of ip 't schole, met eventueel e bitje bommetjesgesmyt an de statie of in de studentnbuurt en in de speeltyd ôok e toesproake voe de jounger gastn mè e ludieke oproep om te revolteern. Beist een iptocht zyn de studentn ôok mêestol vorzien van de nôdige drank.

's Achternoens is 't er ôok soms ne maaltyd. Soms gebeur et dat de zesdejoars ip schole meugn nen show ipvoern met mêestol een danske en een kluchtig tonêeltje, waarin da ze wel kêe met de schole en de lêroars lachn. In sommige scholen wordt er 's oavnds een grôte fuif gegeevn, al goan der oe langer oe mêer lêerliengn ip de vooroavnd van d'100 dagen noa de grôte studentesteedn lik Gent om doa te goan uutzettn.

D' hounderd doagn hen ip de mêeste schooln ieder joar e thema, lik hippies, horror,...

In Kortryk[bewerkn | brontekst bewerken]

In 't Kortrykse viern ze mêer de 50 dagen. Mêestol ôok in de schole, mo surtout ôok in de uitgoangsstroate van Kortryk (Burg. Reynaertstraat) woar da vo de geleegneid 's nuchtends tielik ol de cafés (lik Den Trap) oopn zyn.