Bouches-du-Rhône

Van Wikipedia
Vrankryk Bouches-du-Rhône (13)

Liggienge binn'n Vrankryk
Regio Provence-Alpes-Côte d'Azur
Hoofdstad
(Préfecture)
Marseille
Sous-préfectures Aix-en-Provence
Arles
Istres
Ippervlak 5087 km²
Inweuners

Bevolkiengsdichtheid

2.019.717 (2016)
397 inw./km²
Arrondissementn 4
Kantongs 29
Gemêentes 119
{{{foto}}}
{{{byschrift}}}

Bouches-du-Rhône (13) es en departement in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur in 't zuudôostn van Vrankryk. Inweuners van Bouches-du-Rhône wordn Bucco-Rhodaniens genoemd.

Geschiedenisse[bewerkn | brontekst bewerken]

't Departement Bouches-du-Rhône es één van de 83 departementn die gecreëerd zyn binst de Fransche Revoluusje, de 4e moarte 1790. 't Es vo't grotste stik e gedêelte van de vroegere provinsje Provence.

Geografie[bewerkn | brontekst bewerken]

Bouches-du-Rhône ligt an de Middellandse Zêe. 't Grenst an de Fransche departementn Gard in't westn, Vaucluse in't nôord'n en de Var in't ôostn.

Bouches-du-Rhône bestoat uut vier arroendissementn (Marseille, Aix-en-Provence, Arles en Istres), 29 kantongs en 119 gemêentes. De grotste gemêentes noar inweunertal zyn Marseille, Aix-en-Provence, Arles, Martigues en Aubagne.

De langste riviern van't departement zyn de Rhône en de Durance. In't departement liggn der drie nateurparkn: 't Nationoal park van de Calanques (o de zuudkantn van Marseille teegn de zêe), 't Regionoal nateurpark van de Camargue (by de moundienge van de Rhône) en 't Regionoal park van de lêege Alpn (Alpilles in't Frans).

Externe koppelienge[bewerkn | brontekst bewerken]

Wikimedia Commons