Naar inhoud springen

Cumbria

Van Wikipedia

Verênigd Keunienkryk Cumbria Iengeland

Liggienge van Cumbria in Iengeland
Regio North West England
Stoatus Non-metropolitan en
ceremonieel
Hoofdplekke Carlisle
Coördinoatn {{{latitudeGraden}}}°{{{latitudeMinuten}}}′NB {{{longitudeGraden}}}°{{{longitudeMinuten}}}′WL
Ippervlak 6.768 km²
Inweuners 498.888
{{{foto}}}
{{{byschrift}}}

Cumbria is e groafschap in 't noordwestn van Iengeland. 't Is oentstoan in 1974 deur de soamnvoegienge van d' historische groafschappn Cumberland en Westmorland met deeln van Yorkshire en Lancashire. D' hoofdplekke is Carlisle.

Cumbria grenst in 't noordn an Schotland, in 't westn an d' Iersche Zee, in 't zuudn an Lancashire, in 't zuudoostn an North Yorkshire en in 't oostn an County Durham en Northumberland.

Cumbria is overweegnd landelyk en bevat 't meerngebied de Lake District, UNESCO-weirelderfgoed, anzien lyk één van de schonste nateurgebiedn van Iengeland. E groot deel van 't zuudoostn van 't groafschap ligt in 't Yorkshire Dales National Park en in 't oostn liggn de North Pennines, 't noordelykste deel van 't Penninisch Gebergte en Area of Outstanding Natural Beauty.

De geschiedenisse van Cumbria wordt gekenmerkt deur gevechtn tusschn d' Iengelsche en de Schottn. Interessante historische beziensweirdigheedn zyn Carlisle Castle, Furness Abbey, Hardknott Roman Fort, Brough Castle en Hadrian's Wall (ook weirelderfgoed).

  1. Barrow-in-Furness
  2. South Lakeland
  3. Copeland
  4. Allerdale
  5. Eden
  6. City of Carlisle
Wikimedia Commons