Delhi

Van Wikipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
't Blad va Delhi

Delhi (uutsprake: "Dilhaai") is een kleen provinciestadje in Canada die gesticht wier in 1867, en met nu oungeveer 16.300 inweuners. 't Is gelegen in de provincie Ontario tussen Toronto en Detroit.

Vlamsche immigrantn[bewerkn | brontekst bewerken]

't Stadje wordt de Tobacco Capital genaamd. Vroeger stound er in Delhi en de streke derround vele toebak en vele rugge. Tussen de jaren 1960 en 1995 gingen der jaarliks vele Vlamsche studenten als seizoensarbeider toebak gaan trekken. Achter under werk gingen der vele nog ne keer ip reize no de Niagara watervalln en no de stad Toronto. De laatste decennia is de toebakkweek helegans verschrompeld. Mede deur 't kapot gaan van de toebak is ook Delhi helegans tenieten an 't gaan. 't Is nu een echte oedemanuusstadje geworn. Ook de Vlamsche studentn gaan nie meer no Delhi.

Delhi en omgevinge is hét centrum van Vlamsche immigratie no Canada. In Delhi zyn toe drie vierden van de mensen van Vlamsche afkomste. Ook in de dorptjes derround lik Langton zitten der vele Vloamiengn. Ne toer ip 't kerkhof van Delhi gift de beste impressie van 't Vlamsche andeel in de lokale bevolkinge: Verhaeghe, Deckers, Masschaele, Vandebussche,... ze zyn der ol anwezig.

Nieuws van de Vlamsche gemeenschap agunter kan ipgevolgd worden via de Gazette van Detroit.

Ook in de Canadese provincie Manitoba is er een dorptje met een concentratie an Vlamsche immigranten: Deloraine.