Naar inhoud springen

Discuusje:Arno (zangere)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Van Wikipedia

Es't goe dak een subcategory moake van Vlamsche zanger, noamelik West-Vlamsche zanger? O je t'akkoord zit, goak da voo d'andere catehorieen i.v.m. minsn wok doen.

Juste om zeker te zien dak' t' verstoa. Nu zitten we met 3 niveaus:
 • Vlams - Belhiesch - oal de reste
he wilt noar 4 niveaus (meer werk)
 • West-Vlamsche - Vlamsche - Belhiesch - oal de rest
En mogliks alternatief is de Vlamse reserverern voor de West-Vlamsche (dat es ier een Vlamse wkipdedia), de reste in Belhiesch: das n'bitje mwoaschen
Omda da west vlams ip 10 verschillende manieren kan geschreven worden met en zonder oa, sch/s, streepkes, moen we misschien peizen ip een kortere/efficientere notatie, stiel "VL zanger" "WVL zanger" of omgekierd "Zanger VL" "Zanger WVL" "Zanger BE"; ip die maniere kunnen we bluuven utbreiden...
Min conclusie: zie voôrn ip voorwoarde dat de notatie verienvoudigd.--Niem 14:16, 8 ohustus 2006 (UTC)

Ik stemme voôrn[brontekst bewerken]

 • --D-rex 15:01, 8 ohustus 2006 (UTC) de vls wikipedia is naast een taalkwestie ook een manier om het West-Vlaams zijn te promoten

Ik stemme teehn[brontekst bewerken]

 • ...

Neutroal[brontekst bewerken]

 • --LimoWreck 14:12, 8 ohustus 2006 (UTC) nog aan het denken
 • met verienvoudigde notatie --Niem 14:49, 8 ohustus 2006 (UTC)--Niem 14:16, 8 ohustus 2006 (UTC)

--D-rex 13:40, 8 ohustus 2006 (UTC)


Opmerkingen[brontekst bewerken]

Weet het nog. Alvast mee opletten; ook in andere taal-wiki's zijn daar erg veel onduidelijkheden over.

 • Waarop slaat West-Vlaams:
  • de taal ?
   • vb. Willem Vermandere valt dan in de categorie. Will Tura en Arno dan weer niet
  • de afkomst
   • geboren en getogen in WVl valt er dan in. Maar wat als iemand vooral elders leeft en carrière maakt ?
 • wat te doen met andere beroepen.
  • vb. politieker. Een West-Vlaams politieker ? W-Vl is geen nationaliteit. Wat doe je met de gouverneur van Oost-Vlaanderen André Denys. De man is afkomstig uit Gistel. W-Vl in geboorte en opgroeien ? Ja. West-Vlaams politieker, ah neen, dat kan je moeilijk zeggen; zoiets zou je nog kunnen zeggen voor iemand die enkel een mandaat heet in W-Vl; maar de O-Vl gouverneur daarin categoriseren is onduidelijkheid troef.

Maw: het is heel gevaalrijk om hier ver in te gaan. Temeer daar discussies gaan optreden of iemand al dan niet West-Vlaming is. Veiliger zijn vaak lijstjes aan te leggen (een vorm van artikelen dus) waar je duiding kan scheppen, in tegenstelling tot categorieen. --LimoWreck 14:12, 8 ohustus 2006 (UTC)

Oak akkoard: t'es gevaalrijk om te ver te goan. An den andren kant vind ik het belangrik om de westvlamse voortbrengselen te kunnen identifieren en bie t'ipzoeken goan de WVL specimens de belangrikste zien op onzen wkikipdeia. Een alternatief is de WVlamingen oak in een "WVL" of "WVL inwijkeling" category te zetten.--Niem 14:49, 8 ohustus 2006 (UTC)
Ja, ik heb de discussie willen opstarten. Ik ben het eens met Niem, we moeten de West-Vlamingen 'promoten' op deze wikipedia. En LimoWreck, zijn de tegenwerpingen die je opsomt niet dezelfde als je 1 niveau hoger gaat, namelijk van het nationale naar het Europese niveau? Deus is toch ook een nl:Category:Belgische band, al zingen ze in het Engels. Bepaalde 'Belgische politici' bedrijven toch ook politiek op Europees niveau? Voor mij is een West-Vlaming iemand die 'geboren en getogen' is in West-Vlaanderen, het is toch André's schuld niet dat hij die arme Oost-Vlamingen moet gaan redden ;-) --D-rex 14:59, 8 ohustus 2006 (UTC)
Ja, die tegenwerpingen treden ook op andere wiki's op voor andere gebieden. Vooral mbt Vlaams tov Belgisch zijn er vaak onduideijkheiden. Het voordeel van een nationaliteit is dat mensen een paspoort hebben met hun nationaliteit op. Het W-Vl zijn staat echter nergens op; ook niet op het paspoort, anders was Kamagurka bv. een Oost-Vlaming. Voor literatuurcategorieën maakt men vaak onderscheid tussen de nationaliteit en de taal. Simenon was bv. een Belgisch schrijver, maar wel een die in het Frans schreef, Franstalig auteur dus. Voor muziek en zo is de taal meestal iets minder van belang. Juist om die reden die jullie aanhalen: "W-Vl promoten" moet je afwegen hoe ver je er in wil gaan. Bedoel je met W-Vl zanger iemand die zingt in het W-Vl (Vermandere, Kowlier) dan promoot dit de taal VLS (dit is tenslotte nog altijd een encyclopedie naar taal, niet naar land/provincie). Bedoel je met W-Vl zanger iemand uit W-Vl die in het AN zingt (pakweg Will Tura of Wendy Van Wanten), dan doelt de categorie op afkomst, maar zegt niets over onze "taal". Alvorens te stemmen moet je erg duidelijk weten wat de bedoeling is van de categorieën, anders komt er mettijd verwarring en gaan we haast iedereen in die categorieën willen stoppen ;-) --LimoWreck 15:49, 8 ohustus 2006 (UTC)