Discuusje:E403

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Van Wikipedia

De naam A17 bestaat nog altijd en is nog altijd correct. Er is een verschil tussen de A-nummers en de E-nummers. De A-nummers zie je nog op de kleine bordjes langs de snelweg, en zijn de BELGISCHE nummers van snelweg. Bv. Van oostende naar brussel loopt de A10.

De E-nummers zijn europese trajecten, die tegenwoordig ook op de borden staan om de snelwegen aan te duiden. Een E-weg valt echter niet altijd samen met een enkele A-weg. De E-route kan meerdere A-wegen omvatten en wegen in meerdere landen.

Bv. De E40 loopt van calais via veurne naar brugge, buigt dan naar Brussel, en loopt dan door de rest van vlaanderen naar duitsland, en dan tot in Rusland. Een lange route dus.

De E40 loopt over een stuk A10 van Brussel naar Brugge. Maar dus ook over bv. de A18 en A3.

Er is dan ook weer een stukje A10 tussen Oostende en Brugge dat niet tot de E40 hoort.


Zie de Nederlandstalige wikipedia artikels; om correct te zijn moet je hier dus beter het onderscheid maken.

--LimoWreck 13:38, 28 juli 2006 (UTC)

Zie nl:Europese weg 403 en nl:A17 (België). In België is t vaneigens wel zo dat de namen in dit specifieke geval +/- goed overlappen, misschien op wat gewone wegen op de uiteinden na, en in dit geval hebben we dus chance en is 't gemakkelijker ;-) --LimoWreck 13:41, 28 juli 2006 (UTC)
keit hezien da je nohal een belangrike rolle hespeeld eit in de Nederlandse otostrade wiki's, dus 'k behrippe uw hevoeliheid :-) --D-rex 13:47, 28 juli 2006 (UTC)
Goh, in 't heweune taalhebruuk zeg ik daar ook vanalles teehn weh. Den A17, den E17, den E40 gebruke kik. Maar 't is juuste omdat we da ollomaole deureen smietn, da'k hunter thope met noh e paor andre en heprobeerd dat wat "correct" voor te stellen ;-) --LimoWreck 13:51, 28 juli 2006 (UTC)