Discuusje:Lyste van West-Vlamsche schryvers

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Van Wikipedia

Er is afgesproken dat het dialect van de origineler auteurs zou blijven. Dit stuk, en ook de category en de hoofdpagina gebruikt skrivers. Skriver is voor mij de perfecte weergave van het kortrijkse dialekt.

Ik ga toch ook niet overal het kustdialect gaan veranderen zoals gedaan in het liedje van Willem Vermandere, die toch vanuit Lauwe komt waar ze min lief zeggen, niet mien lief, mien moeder.

--Foroa 14:23, 21 July 2006 (UTC)
Ik geef je volledig gelijk (het feit dat ik ook van Kortrijk ben maakt het natuurlijk gemakkelijker :-) ). Ik vind het zelfs een beetje een belediging als er op zo'n gratuite manier veranderd wordt.
Het wijst wel op een groter probleem natuurlijk: in welke taal moeten we schrijven? Een idee dat al gebruikt is voor de pagina van Bruhhe is om boven het artikel aan te geven in welke taal een pagina geschreven is (en verder zou moeten zijn). Dit geeft echter ook 2 problemen:
  • bepaalde mensen worden uitgesloten om bepaalde pagina's te schrijven: vb. wij Kortrijkzanen kunnen nooit een brugs artikel (goed) schrijven.
  • voor elke streekeigen term hebben we verschillende redirects nodig, om het zoek'n niet in de soep te laten draaien.
--D-rex 14:46, 21 July 2006 (UTC)
Ik heb gezien dat er ook andere mensen niet erg tevreden waren met sommige van de wijzigingen. Ik moet toegeven, bij mij kriebelt het ook soms; het is niet altijd eenvoudig een schrijffout van een dialectverschil te onderscheiden.
Ik stel voor dat als er iemand vind dat de gebruikte taal niet overeenkomt met het dialect waar de topic thuishoort, dat hij dan de gewijzigde versie in de discuusje pagina voorstelt.
Het dialect van het artikel aangeven is een goed idee, het bovenaan zetten lijkt mij wat te opzichtig. Met wat hoffelijkheid moeten wie eruit geraken.
Beste collegas, als er veranderingen gebeuren aan je artikels die je niet aanstaan: onmiddelijk reageren op de talk van de veranderaar.
Zo vermijden wij het opkroppen van frustaties.
Zoeken: de zoekfunktie van Wikepedia trekt toch op niet veel, dus die kant van de zaak is niet zo belangrijk. Juist daarom zijn overzichtpaginas en links juist zo belangrijk.--Foroa 15:44, 21 July 2006 (UTC)