Discuusje:Oeigem

Van Wikipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ik zie veel regionale varianten in dit artikel: "wuk" ipv "ôok". kan iemand hier een dialect-template bovenplakken zodat die woorden niet "verbeterd" worden tot SV? (ik zou niet weten welke template) --Astro 19:03, 2 januoari 2007 (UTC)

Ik heb er een momentje aan gedacht. Anderzijds zag ik dat de auteur nog met de -h schreef en dus hier nog niet echt rondgekeken had. Persoonlijk verbeter ik zelden de wok en nooit de wuk varianten. Het probleem met Ooigem is dat het Oostvlaams al een stukje meer voelbaar wordt en de Ôoigem (=Woigem) neigt meer naar wuigem, maar is noch woi noch wui. Ook vind ik dat het een tijdje duurt eer de mensen den truuk met de gemjinte en gemêente door hebben, en daar verbeter ik inderdaad snel. Het liefst zou ik de discussie aangaan met Boerezeune om te zien wat hij verkiest. --Foroa 19:20, 2 januoari 2007 (UTC)

Ik zou die "wuk" toch veranderen ... want "wuk" is bij ons bijvoorbeeld dialect voor "wat". Denk dat "ôok" ginder eerder als "uuk" uitgesproken wordt.

Aanpassing[brontekst bewerken]

Ik heb het artikel iets encyclopedischer gemaakt. Onze paster is gestopt en Misschien ken je wel nog... zijn bedenkelijke constructies in een dergelijk artikel, zonder over de waarde van de feiten zelf te praten, want die zijn wel in orde. Meuzel

excellent :-) --LimoWreck 00:42, 25 januoari 2007 (UTC)