Mont Saint-Michel

Van Wikipedia

Mont Saint-Michel
48° 38' N, 1° 30' W

De Mont Saint-Michel is e rotsachtig eyland geleegn in e grôte boaie an de moendienge van de riviere de Couesnon, in 't departement Manche in Normandië. 't Eyland ligt oengeveer 1 kilometer van de kust by de plekke Avranches. Ip de berg stoat er e middelêeuwsche benedictynsche abdie in gotische styl gewyd an den eirtsiengel Michaël.

't Eyland was vroeger over land te bereykn by lêegwoater, moa by hoogwoater wast er woater roendomroend. Teegnwoordig lopt er e smalle brugge mè pendeldienst noa 't eyland. De Mont Saint-Michel, mè zyn trapstroatn, is allêne toegankelyk vo voetgangers.

De boaie van de Mont Saint-Michel is ca. 500 km² grôot en wordt begrensd deur Bretagne in 't zuudwestn en deur 't Normandisch schiereyland van de Cotentin in 't ôostn.

In 1979 wierd de Mont Saint-Michel en d' omliggnde boaie uutgeroopn toet UNESCO Weirelderfgoed. De Mont Saint-Michel is de derde toeristische site in Vrankryk achter d' Eiffeltorre en 't Kastêel van Versailles, mè joarlyks mêer of 3.500.000 bezoekers.

Wikimedia Commons