Naar inhoud springen

Quebec

Van Wikipedia

Liggienge van Quebec in Canada

Quebec is êen van de dertien provinsjes en territoria van Canada. Met een ippervlakte van 1.542.056 km² is 't de grotste provinsje van Canada en de twêede grotstn qua bevolkienge. 't Overgrôte dêel van de provinsje Quebec ligt ip 't schiereiland Labrador. Den hoofdstad is Quebec stad.

De provinsje grenst an Ontario in 't westn, Newfoundland en Labrador in 't nôordôostn, New Brunswick in 't zuudôostn en in 't zuudn an Maine, New Hampshire, Vermont en New York in de Verênigde Stoatn.

E grôot dêel van de bevolkienge weunt in stedelike gebiedn langst de St. Lawrence-riviere, tusschn de dichtstbevolkte stad, Montreal, en de provinsjehoofdstad Quebec.

Quebec verschilt van d' andere Canadeesche provinsjes deurda Frans d' ênigste officiële en mêest gesprookn toale is, binst dat Iengels de belangrykste toale is in de reste van Canada. Frans is de gemêenschappelike toale, die verstoan en gesprookn wordt deur 94,46% van de bevolkienge, Iengels is de moedertoale van 8%. In Quebec bestoan der ook nog 11 verschillige inheemsche toaln die oenderverdêeld wordn in drie toalfamilies.

Zicht ip Quebec stad
Wikimedia Commons