Naar inhoud springen

Rabat

Van Wikipedia

Rabat (Aroabiesch : الرباط, ar-Ribaaṭ, letterlik "Versterkte Platse"; Berbersch : ⴻⵔⵔⴱⴰⵟ, Errbaṭ; Marokkoansch Aroabiesch : ارّباط, Errbaṭ) is de polletieke oofstad en vierde grotste stad van Marokko mêt e steedlikke bevolkienge van oengevêer 620 000 (2004) en e grôotsteedlik antal inweuners van mêer dan 1,2 miljoen. 't Is ook d' oofplatse van de bestierlikke streeke Rabat-Salé-Zemmour-Zaer.

De stad is geleegn lanst den Atlantischn Oceoan an de moendienge van de riviere Bou Regreg. Ip de teegnoovreliggnde oevre is Salé, de belangrykste pendeloarsstad. Rabat, Temara, en Salé vorm e versteedlikte streeke van mêer dan 1,8 miljoen menschn. Probleemn mê slib maakn da Rabat nie mêe geschikt is vo schêepvoart. Pertank ên Rabat en Salé nog altyd belangryke bedryvigeid ip gebied van tekstiel, voeselverwerkienge en bow-nyvereid. Do boovnip maakn 't toeriesme en d' anweezigeid van al de vrimde ambassoadn van Rabat êen van de belangrykste steedn van 't land.

Rabat is te bereikn per tring in 't netwerk van de ONCF en per vliegr in 't nabygeleegn Vliegveld van Rabat-Salé.

De Marrokoansche oofstad krêeg de twidde platse in de "Top Travel Destinations of 2013" van CNN [1] . 't Is êen van de vier Keizerlikke Steedn van Marokko, en 't centrum van Rabat is ipgelyst by 't UNESCO weirelderfgoed.

Verwyziengn[bewerkn | brontekst bewerken]

<references>

Wikimedia Commons
  1. (en) Top travel destinations for 2013 (CNN.com Edition.cnn.com).