New York (stoat): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
484 bytes toegevoegd ,  8 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(link)
{{beg}}
[[Ofbeeldienge:New York in United States.svg|thumb|Stoat New York]]
'''New York''' is een van de stoatn van de [[Verênigde Stoatn van Amerika]]. Der zyn bykan 19.500 inweuners.
'''New York''' is een van de stoatn van de [[Verênigde Stoatn van Amerika]]. New York grenst an de stoatn [[New Jersey]] en [[Pennsylvania]] in 't zuudn en [[Connecticut]], [[Massachusetts]] en [[Vermont]] in 't oostn. De stoat het ook e maritieme grenze met de stoat [[Rhode Island]] ten oostn van [[Long Island]]. Verder grenst 't ook an de [[Canada|Canadeesche]] provinsjes [[Ontario]] in 't westn en [[Québec]] in 't noordn. Der wordt dikwils verweezn noa de stoat New York met de noame 'New York State' vor e verschil te moakn met de stad 'New York City'. D'n hoofdstad is Albany.
 
'''New York''' isgrenst eenin van't de stoatn van de [[Verênigde Stoatn van Amerika]]. New York grenstzuudn an de stoatn [[New Jersey]] en [[Pennsylvania]] en in 't zuudnoostn enan [[Connecticut]], [[Massachusetts]] en [[Vermont]] in 't oostn. De stoat het ook e maritieme grenze met de stoatme [[Rhode Island]] ten oostn van [[Long Island]]. Verder grenst 't ook an de [[Canada|Canadeesche]] provinsjes [[Ontario]] in 't westn en [[Québec]] in 't noordn. Der wordt dikwils verweezn noa de stoat New York met de noame 'New York State' vor e verschil te moakn met de stad 'New York City'. D'n hoofdstad is Albany.
 
Der wordt dikwils verweezn noa de stoat met de noame 'New York State' vor e verschil te moakn met de stad 'New York City'.
== Woapn ==
[[Ofbeeldienge:Seal of New York.svg|left|75px]]
<br clear="left" />
== Geografie ==
De stoat New York besloat 141.205 km², woavan 122.409 km² land.
Der zyn styf vele meern en riviern. New York ligt an 't [[Eriemeer]] en 't [[Ontariomeer]]. 't [[Champlainmeer]] vormt e deel van de grenze me Vermont. De belangrykste riviere is de [[Hudson]]. Styf gekend zyn de [[Niagarawoatervalln]] ip de grenze me Canada. De belangrykste eilandn zyn [[Manhattan]], [[Long Island]] en [[Staten Island]].
 
{{commonscat|New York}}
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu