Tony Parker

Van Wikipedia

Tony Parker, San Antonio Spurs
Tony Parker met Eva Longoria

William Anthony (Tony) Parker jr. (Brugge, 17 meie 1982) is een basketspeler die in den NBA vo de San Antonio Spurs speelt. J'is ook de kapiting van de Fransche nationale basketploeg.

Ze voader, den Amerikoan Tony Parker sr., was ook basketter en je speeldege in 't begun van de joarn 1980 by de West-Vlamsche basketploeg "Avanti Brugge". Azo komt et da Tony jr. in Brugge geboorn is. Ze moeder is een Hollandsche. Loater zyn ze vertrokkn noa Frankryk en azo et Tony Parker de Fransche nationaliteit. J' hè nog twi broers die ook basket speeln.

Carrière[bewerkn | brontekst bewerken]

Vo dat 'n vertrok noa den NBA, was Parker twi joar actief in de Fransche basketliga (van 1999 tout 2001) vo Paris Basket Racing. Parker speeldege ip 30 november 2001 z'n êeste match met de San Antonio Spurs. Je was ton de twidde Fransche speler ôois in den NBA. Parker is ook de joungste speler die ôois by de Spurs terechtekwam. Je was nog moa 19 joar oud.

Parker hielp ze ploeg an d'overwinnienge in den NBA-finalle van 2003 teegn de New Jersey Nets. De Spurs wonn de titel were in de finalle van 2005 teegn de Detroit Pistons en in 2007 teegn de Cleveland Cavaliers. Parker is verkoozn tout MVP in de play-offs van da joar.

Varia[bewerkn | brontekst bewerken]

  • Tony Parker is de 7ste juli 2007 getrouwd met Desperate Housewives-actrice Eva Longoria. In 2010 hen ze bekend gemakt dan ze goan schêen.
  • Tony Parker is e fan van hiphopmuziek en rap. J' hèt e Fransche hip-hop-album uutgebrocht mè producer Polygrafic (Sound Scientists). Den êeste single "Top of the Game" kwam uut in moarte 2007.
  • Parker is de best betoalde Fransche sportman ôois. Je komt dus vo voetboller Zinedine Zidane.
Wikimedia Commons