Wikipedia:Pers/artikel1000

Van Wikipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze pagina is, aangezien deze ook bedoeld is voor niet-West-Vlamingen, uitzonderlijk in het Nederlands geschreven.

Inleiding[brontekst bewerken]

Vandaag is het niet alleen kerstavond, maar ook een historische dag voor de West-Vlaamse wikipedia. Vandaag hebben we namelijk ons duizendste artikel gehaald, nl. Bikschote, en behoren we niet meer tot de kleinste "wiki's".

Persbericht[brontekst bewerken]

We plannen ook een persbericht om dit heugelijke feit te vieren. Op dit moment zijn er twee versies, indien er mogelijkheden zijn tot het opsmukken van deze teksten, ga gerust je gang.

Lange versie[brontekst bewerken]

Titel

West-Vlaamse Wikipedia overschrijdt de kaap van 1000 artikelen.

Inhoud

Sinds april 2006 bestaat er een West-Vlaamse variant van de alombekende online encyclopedie Wikipedia (http://vls.wikipedia.org). Deze wikipedia is in heel korte tijd uitgegroeid tot dé referentie voor alles wat met West-Vlaanderen te maken heeft, en dit in de taal van de regio, het West-Vlaams. De nadruk ligt dan ook vooral op streek-gebonden onderwerpen (mensen, plaatsen en gebeurtenissen). Maar er is meer: omdat snel de nood ontstond aan een uniforme definitie van een geschreven taal, is de West-Vlaamse Wikipedia ondertussen uitgegroeid tot het discussieplatform omtrent een West-Vlaamse schrijftaal.

In de eerste negen maanden van zijn bestaan heeft de West-Vlaamse wikipedia reeds de kaap van 1000 artikelen gerond, en is daarmee, rekening houdende met het aantal sprekers van het West-Vlaams, één van de snelst groeiende Wikipedia's in de wereld. Dit bewijst dat deze aan een bestaande behoefte voldoet en vele West-Vlamingen spontaan en enthousiast naar de spreekwoordelijke pen doet grijpen.

Meer info

Zie de 'perscontacten' pagina op de wikipedia: http://vls.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pers

Korte versie[brontekst bewerken]

Titel

West-Vlaamse Wikipedia overschrijdt de kaap van 1000 artikelen.

Inhoud

In amper negen maanden groeide de West-Vlaamse variant van de alombekende online encyclopedie Wikipedia (http://vls.wikipedia.org) uit het niets tot een encyclopedie met een duizendtal artikelen. Omdat snel de nood ontstond aan een meer uniforme definitie van een geschreven taal, is de West-Vlaamse Wikipedia ondertussen ook uitgegroeid tot een platform omtrent een West-Vlaamse schrijftaal en het gebruik van lokaal dialect. De uitzonderlijke groei voor een dergelijke kleine taalgroep bewijst dat er een behoefte bestaat voor een streek- en taalgebonden Wikipedia. Dit wordt dagelijks bewezen door de vele enthousiaste bijdragen van de groeiende groep vrijwilligers.

Meer info

Zie de 'perscontacten' pagina op de wikipedia: http://vls.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pers