Discuusje:Schosneere

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Van Wikipedia

Ik weet niet wat hier altijd gebeurt, maar dit artikel wordt telkens in het meervoud gezet ?

Dezelfde regels hier gelden als op de Nederlandstalige en Engelse wikipedia; dat zijn oa:

  1. artikels in het enkelvoud
  2. enkel staafbare beweringen... het is niet omdat het West-Vlaams is dat de we losse flodders er mogen in vertellen. Nogmaals; dat niet doen haalt de geloofwaardigheid van het W-Vl project onderuit; en is maar aanleiding voor Wikimedia om de W-Vl wiki gewoonweg weer op te doen
  3. ...

Ohja, hoe moet je "sesnjiele" uitspreken ? Ik lees zoiets als de Ses (zoals "zes" in het AN) - njie (met de AN 'ie', die nie met een j tussen) en een le met doffe e. Ik heb zo de indruk dat het dat niet echt moet zijn ? Graag de spelling leesbaar houden aub ?

Voilà, die anonieme had de 'sesnjiele' er ook uit gelaten, dat staat nu alleszins in het vet vanboven het artikel ook... wat de uitspraak ook moge zijn ;-)


Ok, k'geef op, je hebt genoeg met mijn voeten gespeeld en ik heb betere dingen te doen.
Zoals met skrivers een tijd terug is het duidelik geworden dat je allergisch reageert als er iets is dat je niet kent en dan goed je duivel ontbindt.
Vreemd genoeg staan je versies van schosneere en hun variaties zoals Schosnjeele niet in de tabel West-Vlams.
Als ik hier mathematisch moet gaan bewijzen dat er minder schorseneren gegeten worden terwijl veel mensen het niet meer kennen en ook de Nederlandse wiki het zegt, dan zijn wij goed bezig. Ik kan misschien een marktstudie doen.
De uitspraak van Sesnjiele is se(doffe e of u) - snjie- le. snjie zoals we snjiew uitspreken (zonder de w)--Foroa 11:15, 27 July 2006 (UTC)
susnjeele of susneele of zoiets dus ? Is die eerste letter een echte zuivere s dan, of een sch of ch of sk ? Wat heeft dat trouwens met die tabel West-Vlaams te maken, ik zie 3x een daarop lijken variatie staan; op spellienge na, maar de r'en in het woord verdwijnen soms al dna niet of vervormen wat naar l of worden ingeslikt, zoals men ook in die tabel ziet... ook in jouw uitspraak zijn waarschijnlijk die r/l zo half ingeslikte letters die wat onduidelijk zijn?--LimoWreck 11:39, 27 July 2006 (UTC)
Eerste letter is een zuivere s met doffe e/u. het tweede deel is wel degelijk snjie waarvan je duidelijk de s, de n, de j en de (ie of è) hoort. Je voorstelling van susnjeele is niet correct omdat er een i-tje ontbreekt na de j, susneele is nog meer fout omdat daar ook de j ontbreekt.

Maar zonder phonetisch schrift heeft het geen zin te spreken over klanken, vooral als je ze niet kent.--Foroa 12:02, 27 July 2006 (UTC)

Goe gedoan met de taxbox LimoWreck --Foroa 06:39, 28 juli 2006 (UTC)