Discuusje:Velokoerse

Van Wikipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

suggestie: wielrennen wordt eigenlijk niet gebruikt in het dialect hé ? We spreken van "De koers". De zondag kan ik bv. zeggen: "ik ga naar de koers kijken", niet "ik ga naar het wielrennen kijken" (in dialect uitgesproken dan). Lijkt "koers" dan niet een betere titel, of "vélokoers" voor wie eventueel bang is voor onduidelijkheid in de naamgeveing ? --LimoWreck 11:46, 9 ohustus 2006 (UTC)

Voor mij niet gelaten, maar is de koers niet eerder de wedstrijd op zich, terwijl het wielrennen het ganse gebeuren omschrijft? --D-rex 19:54, 9 ohustus 2006 (UTC)
ik zin geneigd om Limowreck gelik te geven (wuk goame nu kriegn?) ;-) Wielrennen engk gèn iën va me groëtvoaders zoaliger oërn zeggn -- User:Astro
Awel ja, voor zwel de wedstrijd als "het" wielrennen gebruiken we koers hé. "een koers" is een wielerwedstrijd... "de koers" is een specifieke wedstrijd of het gebeuren op zijn geheel :D Soit, ik ben er eigenlijk nog niet aan uit, maar "wielrennen" is e woord da'k precies nog nooit uitgesproken heb; toch nie in mijn dialect ;-) Vandaar m'n bedenking ;-) --LimoWreck 00:07, 10 ohustus 2006 (UTC)
Wielrennen is nie echt Vlaams, mogelikse compromis: velokoersen ? --Niem 06:00, 10 ohustus 2006 (UTC)
En wat dan met wehwielrenn'n => wehkoerse? boanwielrenn'n => boankoerse? Klinkt dit goed? --D-rex 07:23, 10 ohustus 2006 (UTC)
m'n gedacht: wehwielrenn'n => (generieke) velokoerse, d'andere veldkoerse en boankoerse --Niem 11:39, 10 ohustus 2006 (UTC)
veldrijden = cyclo-cross hé, ook in het W-Vl, juist niet in het NL ;-) Baanwielrennen... ipv een "baan" gebruiken we in W-Vl natuurlijk een "piste" ... de baone is de straat, de zou wat onduidelijke zijn. Het is soms vreemd als je NL woorden kent, om opeens na te denken hoe je dat formuleert in het dialect ... (ik bedoel dus niet het uitvinden van nieuwe woorden, maar er opeens stil bij staan en na te denken hoe je dat nu effectief in je dagelijks taalgebruik zonder nadenken er uit flapt)--LimoWreck 12:35, 10 ohustus 2006 (UTC)
(vélo)koers, cyclocross & de piste --inderdaad User:Astro

Patrick Lefevere?[brontekst bewerken]

Zijn foto hier zo prominent onder een algemeen artikel als velokoers doet wat raar aan. In een topic: "sportbestuurder" of zo kan ik dat nog aannemen. Hier zou ik enkel plaats laten aan foto's over de koers zélf: op de weg, op de baan, in 't veld,... Ook al omdat Lefevere in het artikel nergens wordt vernoemd. Jullie mening? --Astro 13:44, 15 ogustus 2007 (UTC)

Da klienkt redelik! --Patrick 13:52, 15 ogustus 2007 (UTC)