Fransche Gemêenschap

Van Wikipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flag of Belgium.svg  Fransche Gemêenschap
Communauté française
Flag of Wallonia.svg
Franse GemeenschapLocatie.svg
Fransche Gemêenschap in België
Geografie
Hoofdstad Brussel
Ippervlak 16.151 km²
Bevolkienge
Inweuners

Bevolkiengsdichtheid

4.226.744 (2007)
262 inw./km²
Toaln Frans
Politiek
Minister-president Rudy Demotte (PS)
Mêer info
Volkslied
Fêestdag 27 september
Website Fédération Wallonie-
Bruxelles
{{{foto}}}
{{{byschrift}}}

De Fransche Gemêenschap van België, in 't Frans: Communauté française de Belgique is êen van de drie gemêenschapn van BelgiëBrussel ols hoofdstad. Z' hèn bevoegdheedn ip gebied van cultuur, ounderwys, gezoundheidszorg, sport en jeugdzorg in 't Frans toalgebied en vo de Franstoalige inweuners van 't twêetoalig gebied Brussel-Hoofdstad.

Sins 25 meie 2011 noemn z' hunder zelvn Fédération Wallonie-Bruxelles, Frans vo Federoatie Wallonië-Brussel, hoewel da nie ipgenoomn is in de groundwet. Die controversiële noame is allêne moa goegekeurd deur 't parlement van de Fransche Gemêenschap. De federoale en Vlamsche regeriengn gebruukn die benoamienge nie. Langs Vlamsche kant wordt die noame betwist omda 't e sôorte fusie van Wallonië en Brussel suggereert die der in feite nie is. Tegoare met de nieuwe noame is't er ook e nieuw logo vôorngesteld die bestoat uut de gestileerde letters WB in 't rôod, geel en blow, de kleurn van zowel Wallonië (rôod en geel) of van Brussel (blow en geel).

Besteur[bewerkn | brontekst bewerken]

De Fransche Gemêenschap hèt e parlement en e regerienge:

De centrale instelliengn van de Fransche Gemêenschap zyn in Brussel gevestigd. Den RTBF (Radio-Télévision Belge de la communauté Française) is den oopnboarn omroep vo de Franstoalige Belgn.

Wikimedia Commons